09 Octombrie

0
43

” ..”El mi-a zis : “Harul meu îti este de ajuns; caci puterea Mea în slabiciune este facuta desavârsita”. Deci ma voi lauda mult mai bucuros cu slabiciunile mele , pentru ca puterea lui Hristos sa ramâna în mine.” 2 Cor. 12:9

În una dintre cartile sale Charles Colson, prezinta un contrast între slabiciunea umana si puterea divina. Pentru a ilustra acest fapt, el descrie istoria vietii lui Boris Nicolaevici Kornfield. Acesta era un medic evreu , care a fost încarcerat în una dintre cele mai inumane închisori din Rusia , acuzat de crime politice .

Datorita meseriei sale, Kornfield, a primit anumite privilegii, permitândui-se sa meaga din celula în celula ca sa-i trateze si sa-i îngrijeasca medical pe ceilalti prizioneri. În ciuda acestei oportunitati, conditiile detentiei pentru Kornfield nu s-au schimbat prea mult. Fiind evreu, asupra lui au fost savârsite multe abuzuri,de multe ori trebuind sa îndure suferinte si înjosiri mai mari ca toti ceilalti detinuti.

Avea însa bucuria ca poate sa comunice cu bolnavii si chiar sa stabileasca o prietenie cu fiecare dintre ei. Prin marturia vietii, unul dintre acestia l-a ajutat pe Kornfield sa-L cunoasca pe Domnul Isus si sa ia o decizie pentru Dumnezeu. Din acel moment viata lui s-a schimbat total. Desi a ramas întemnitat, simtea o mare libertate launtrica , fapt care l-a determinat sa-i trateze pe ceilalti detinuti cu mai multa dragoste si daruire.

Într-o zi, el a avut ca pacient un detinut ce avea o tumoare canceroasa. În timp ce detinutul astepta sa fie dus la spital pentru o interventie chirurgicala, Kornfield l-a vegheat mai multe ore. În acest timp el a avut ocazia sa-i marturiseasca despre ceea ce-a facut Hristos în viata sa. Fara sa stie ce avea sa i se întâmple, doctorul a ramas lânga pacientul sau pâna la ore târzii din noapte, vorbindu-i acestuia despre nadejdea si siguranta pe care ar trebui s-o aiba în Hristos.

Când Kornfield s-a întors însa în celula sa, cineva care l-a urmarit , l-a lovit cu un obiect foarte dur, cauzându-i moartea. Din punct de vedere uman ne-am astepta ca aceasta întâmplare sa se sfârseasca aici; dar n-a fost asa !

Dupa operatie, acel pacient s-a însanatosit si viata i-a fost schimbata. Cercetat de marturisirea doctorului si mai ales de pretul pe care acesta l-a platit pentru a-l sluji în cele mai grele momente ale vietii, fostul pacient a ajuns un mare om a lui Dumnezeu. Numele acestuia este Alexandru Soljeniten.

În cele mai vitrege conditii de viata, un doctor neinsemnat si plin de suferinte, a marturisit credinta lui unui prizioner semiconstient din cauza bolii si a calmantelor care i-au fost administrate, fara sa stie ca pentru el aceastea aveau sa fie ultimile momente ale vietii , iar cel caruia îi vorbea avea sa ajunga una dintre cele mai influente voci mondiale, care sa-L prezinte pe Hristos.

Faptul acesta nea arata ca atunci când împlinim voia Sa, Dumnezeu este glorificat si prin slabiciunile noastre. Pentru ca în slabiciune , puterea Lui este desavârsita.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; în zilele de necaz si încercare, ajuta-ma sa ma încred în Tine si sa fac voia Ta, pentru ca si momentele de slabiciune din viata mea sa fie transformate în cele mai mari victorii. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.