10 Octombrie

0
51

” Nu te teme , caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te întaresc , tot Eu îti vin în ajutor . Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” Isaia 41:10

Cred ca fiecare dintre noi cunoastem minunata povestire a vietii lui Ghedeon, descrisa în cartea Judecatorilor, capitolele 6-8. În acea vreme, armatele Madianitilor, Amalecitilor si toti fii rasaritului, s-au ridicat împotriva Israelului. Pentru a ne face sa întelegem pericolul creat prin aceasta invazie, scriitorul cartii Judecatorilor ne spune ca armatele acestor împarati erau raspândite în vale “ca o multime de lacuste”, iar camilele lor “erau fara numar, ca nisipul de pe malul marii!” (Jud. 7:12).

Oricine ar fi privit o astfel de armata, cred ca ar fi ramas paralizat de groaza. În mijlocul acestei situatii însa , Dumnezeu cheama un tânar numit Ghedeon, caruia i-a poruncit sa adune Israelul pentru a lupta împotriva acestei mari ostiri. La chemarea lui Ghedeon, 32.000 de oameni s-au oferit voluntar sa mearga la lupta. Cred ca Ghedeon a apreciat acest fapt si se simtea foarte bine stiind ca o asa multime îl urmeaza !

Dumnezeu i-a vorbit însa înca o data, spunându-i ca cei ce îl urmeaza sunt prea multi. Daca Israel ar lupta în acest numar împotriva armatelor inamice si va câstiga batalia, ar fi ispitit sa spuna:”am câstigat lupta prin puterile noastre !”

Pentru ca acestia sa înteleaga ca Dumnezeu le da biruinta, Cel Prea Înalt, a mai vorbit o data lui Ghedeon spunându-i sa-i trimita acasa pe toti cei fricosi. În acele momente 22.000 de oameni au rasuflat usurati si s-au întors la familiile lor.

Dupa ce acestia au plecat, pe câmpul de lupta au mai ramas lânga Ghedeon numai 10.000 de oameni. Si acestia-s prea multi; i-a spus din nou Domnul! Du-i pe toti la râu si lasa-i sa bea apa. Pe cei ce vor bea apa plecându-se pe burta , lipaind apa precum câinele, desparte-i de cei ce ce vor bea apa din genunchi ducând apa cu mîna la gura si trimite-i acasa.

Cei ce au mai ramas dupa acest nou test au fost numai 300 de soldati ! Pentru Dumnezeu însa si acest numar era prea mare, de aceea i-a spus lui Ghedeon sa mearga noaptea singur în tabara lui Madian, pentru ca victoria îi este asigurata. Daca îi este frica, poate sa-l ia cu el si pe slujitorul sau. Coborând la porunca lui Dumnezeu în tabara vrajmasilor, Ghedeon a auzit visul pe care îl povestea unul dintre soldatii inamici prietenului sau. Când Ghedeon a auzit tâlmacirea visului data chiar de dusmai, în loc sa lupte, s-a aruncat cu fata la pamânt si s-a închinat , multumindu-i astfel lui Dumnezeu.

Întorcându-se în tabara el i-a mobilizat pe cei 300 de soldati ramasi nu pentru lupta , ci pentru a sarbatori biruinta si sa ia prada de razboi, pentru ca Dumnezeu a facut ca cei din armata vrajmasa sa scoata sabia unul împotriva celuilat , sa fuga si sa tipe de groaza în fata Domnului.

În fata provocarilor vietii, avem garantata aceiasi biruinta, doar atunci când ascultam de Dumnezeu, ne încredem în El si lucram întocmai dupa planul Sau.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti mulþumesc pentru biruinta ce mi-ai asigurat-o în numele Fiului Tau. Ajuta-ma sa ma încred în puterea Ta pentru ca în fiecare zi sa traiesc bucuria unei biruinte depline . Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.