21 Ianuarie

1
38

” Deci, fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui îi datoram faptul ca, prin credinta, am intrat în aceasta stare de har, în care suntem; si ne bucuram în nadejdea slavei lui Dumnezeu.” (Romani 5:1-2)

A fost o vreme în care eroii puteau fi fabricati. Cred ca înca ne mai amintim de vremea sistemului comunist, când presa nu spunea nimic despre slabiciunile conducatorilor. În acel timp, erau folosite cele mai deosebite elogii atunci când era vorba despre punctele tari ale personalitatii ce ne era prezentata, dar erau trecute cu vederea, slabiciunile acesteia.

În zilele noastre, atitudinea presei s-a schimbat însa cu 180 de grade. Pe prima pagina a ziarelor gasim în fiecare zi articole ce prezinta cu mare detaliu slabiciunile personalitatilor, ignorându-se însa punctele tari. Din aceasta cauza, atunci când vre-un articol prezinta o personalitate într-o lumina favorabila, apar multe semne de îndoiala, fiindu-ne foarte greu sa deosebim din ceea ce ni se spune, ce este real si ce este imaginatie.

Într-o carte intitulata “Trucuri frecvente”, autorul a prezentat mai multe modalitati simple, prin care realitatea poate fi contrafacuta. În una dintre aceste metode, era prezentata o foita de plastic ce imita cadranul unui ceas elvetian ce valora 11.000 de dolari. Daca acea foita de plastic era decupata si lipita pe cadranul unui ceas obisnuit de aceleasi dimensiuni, acesta ar fi facut o deosbita impresie. Toti cei ce ar fi observat acest ceas, ar fi considerat persoana care îl poarta, a fi foarte bogata.

Pentru ca trucul imaginii publice, sau a celei de scena, este întâlnit si în cazul multor personalitati din zilele noastre, atunci când încercam sa trecem dincolo de aparente, suntem dezamagiti de realitate.

Daca ai ajuns sa porti o masca care sa-ti ascunda identitatea, arunc-o cât mai repede, pentru ca atunci când vei fi descoperit asa cum esti, sa nu fii acuzat de ipocrizie. Alege-L pe Hristos sa fie eroul vietii tale, pentru ca eroii lumii, mai devreme sau mai târziu te vor dezamagi.

Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca nu m-ai înselat niciodata, ajuta-ma sa traiesc în curatie, adevar, si fara masca, pentru a ma asemana cu Tine. Amin.

1 COMENTARIU

  1. 2 Timotei 1:9
    El ne-a mântuit ?i ne-a dat o chemare sfânt?, nu pentru faptele noastre, ci dup? hot?rârea Lui ?i dup? harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de ve?nicii,
    Efeseni 6:24
    Harul s? fie cu to?i cei ce iubesc pe Domnul nostru Isus Hristos în cur??ie. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.