20 Ianuarie

2
39

” ..El a dat pe unii apostoli; pe altii prooroci; pe altii, evanghelisti; pe altii pastori si învatatori, pentru desavârsirea sfintilor, în vederea lucrarii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, pâna vom ajunge toti la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înaltimea staturii plinatatii lui Hristos…” (Efeseni 4:11-13)

C.S. Lewis, a facut odata o declaratie foarte importanta cu privire la Biserica. El a spus ca multi dintre noi atunci când ne gândim la Biserica, avem în minte modelul unei societati seculare. De aceea consideram ca singura responsabilitate pe care o avem fata de o astfel de institutie, este sa fim prezenti la întâlniri, iar ocazional sa mai citim si buletinul informational.

Acesta nu este însa modelul lui Hristos pentru Biserica. Deoarece a definit Biserica a fi un “organism viu”, El asteapta ca între cei ce o compun, sa se stabileasca aceeasi relatie ce exista si între partile componente ale unui trup fizic, între care exista o relatie de viata si de interdependenta.

Trupul asigura viata organelor ce îl compun, dar fiecare organ, are datoria ca sa-si împlineasca functiile pentru care a fost destinat, pentru binele întregului trup.

Din acesta cauza, o persoana în viata careia domneste Hristos, nu poate sa ramâna inactiva. Implicarea acesteia în biserica nu este o optiune, ci o relatie normala.

Daca cineva este inactiv, aceasta atitudine nu-i o pierdere numai pentru persoana în cauza, ci pentru întregul trup! Acest fapt ne arata ca fiecare dintre noi suntem importanti si avem un rol specific în trupul lui Hristos, iar slujirea noastra este indispensabila.

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa fiu un madular activ în trupul spiritual al Bisericii Tale, împlinindu-mi cu credinciosie slujba ce mi-ai încredintat-o. Amin.

2 COMENTARII

  1. E adevarat ca trebuie sa fim impreuna acolo unde suntem pusi de Dumnezeu ,exista un dar,locul unui slujitor nu este numai intr-o biserica el trebuie sa umble din loc in loc sa duca cuvintul mai departe, cum ia trimes ISUS pe ucenici. Urmati exemplu lor, trupul lui ISUS nu este inert ,EL se misca printre noi cu prezenta-i divina,acolo unde sunem noi este si EL,DUMNEZEU este cu noi.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.