„Cine umblă cu bârfeli dă pe fată lucruri ascunse” (Proverbe 11:13)

Când bârfești ești ca o mitralieră. Oprește-te și încearcă să-ti imaginezi. Când mitraliera este încărcată si țintești cu ea în direcția potrivită, poți câștiga lupta. Dar când nu ochești cu ea în direcția bună, ea poate distruge tot ce-i stă în cale. E ceea ce face si bârfa: „Cine umblă cu bârfeli dă pe față lucruri ascunse, dar sufletul credincios ține ce i s-a încredințat”.

Expresia „a umbla cu bârfeli” vine de la cuvântul iudaic rakal, care semnifică „a circula ; probabil este derivat de la un vechi cuvânt ce înseamnă „mercenar”. Așadar „umblătorul cu bârfeli” este o persoană care răspândește bârfa!

Se spune că o mamă pregătea cina într-o seară, când fiul ei mai mic a venit în fugă la bucătărie. „Ce a făcut scumpul mamei toată ziua?” a întrebat ea. „M-am jucat de-a poștașul”, a răspuns el. „De-a poștașul?” s-a întrebat mama cu voce tare. „Cum te poți juca asta fără scrisori?” El a răspuns: ,,O, am avut o grămadă de scrisori”. Alarmată, ea a întrebat: „Ce scrisori?” Fiul a răspuns: „Le-am găsit legate cu o panglică într-un cufăr vechi din pod și am pus câte una în fiecare cutie poștală de pe stradă”. Chiar si atunci când nu ești rău intenționat, vorbele tale pot stârni o reacție în lanț care devastează viețile oamenilor și produce despărțiri.

De aceea Biblia spune: „Omul neastâmpărat stârnește certuri, și pârâtorul dezbină pe cei mai buni prieteni” (Proverbe 16:28). Dacă nu ești sigur ca ceea ce împărtășești altora în taină, va rămâne o taină și va duce la ceva bun, nu împărtăși deloc.

Dacă simți că trebuie să vorbești cu cineva, vorbește cu Cel care poate face ceva – cu Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.