„Doresc ca toate lucrurile tale să-ți meargă bine … tot așa cum sporește sufletul tău” (3 loan 2)

Ioan a scris: „doresc ca toate lucrurile tale să-ți meargă bine, și sănătatea ta să sporească tot așa cum sporește sufletul tău”. Pentru ca sufletul tău să sporească trebuie:

1) Să-ți pui la îndoială necredința,nu credința. Petrecem prea mult timp cu neajunsurile noastre și experimentăm credința ca pe o flacără ocazională. Promisiunile lui Dumnezeu sunt pentru credincioși; așa că începe să crezi ceea ce spune.

2) Nu te izola de biserică! Nu este o coincidență faptul că vechiul Testament relatează istoria „poporului” lui Dumnezeu, iar Epistolele au fost adresate „bisericilor”. Creștem în măsura relațiilor pe care le avem – nu a izolării!

3) Păzește-ți gândurile. Practică înfrânarea minții! „Umblarea după lucrurile firii pământești, este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viață și pace” (Romani 8:6).

4) Practică mulțumirea! Asta îți va schimba ziua. „Mulțămiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile: (1 Tesaloniceni 5:18).

5) Dă la o parte orice îți distrage atenția de la Dumnezeu. Scurtează timpul pe care îl petreci la telefon, pe Internet sau uitându-te la televizor.

6) Fii milostiv! Phillip Yancey scrie: „Mă minunez de smerenia unui Dumnezeu care coboară pentru a trăi în fapturile Lui slabe, însă dovedesc eu aceeași atitudine față de cei cu care nu sunt de acord?”

7) Fii concret și nu recurge la generalități când discuți despre credința ta. Lui Pavel nu i-a fost „rușine de Evanghelia lui Hristos” (Romani 1:16) și nici ție nu trebuie să-ti fie!

8) Fii bun chiar si cu cei care te enervează. Nu uita, Dumnezeu i-a ales și pe ei! Uneori e mai simplu să fii bun cu cei necredincioși decât cu creștinii rigizi și cu spirit de judecată dar nu este altă cale decât: fii bun!

9) lartă-i pe cei ce te rănesc. Ura împiedică vindecarea; deci, adu suferințele tale înaintea lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.