09 Iunie

2
34

 ” Daca numai pentru viata aceasta ne-am pus nadejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorocitidintre oameni! Dar acum Hristos a înviat din morti, parga celor adormiti.” 1 Corinteni 15:19-20

Cu cativa ani de zile în urma, am citit un articol în care se povestea ca în Rusia în dupa amiaza zilei întai a Invierii, preotii se strang în biserici si spun povestiri amuzante.

Venind din parohii apropiate, acestia  se strang în biserici pentru a povesti întamplari care sa-i înveseleasca. Acelasi fel de obiceiurise pastreaza si în multe alte parti ale lumii, cand în dupa amiaza zilei Invierii, credinciosiise strang în curtea bisericilor unde pregatesc gratare, canta si danseaza, organizand petreceri pana tarziu în noapte.

Dar oare de ce sunt toate aceste manifestari de bucurie? Aceste obiceiuri exprima de fapt starea inimii  pe care ar trebui s-o aiba în aceasta zi de biruinta toti oamenii.

Si noi avem însa unele obiceiuri ce exprima aceasta stare de sarbatoare, care uneori raman neobservate: ne îmbracam în haine noi si viu colorate, punem flori prin casa si în biserica, iar corurile si toate celelalte formatii canta cele mai frumoase cantari.

Toate aceste manifestari exprima bucuria biruintei Domnului Isus, care desi a fost mort, a înviat si este viu în vecii vecilor!

Desi aceasta este mesajul ce cuprinde întreaga lume în ziua învierii, bucuria acestei biruinte n-ar trebui însa sa tina numai în zilele de sarbatoare, ci întregul an.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; te rog sa ma ajuti ca bucuria biruintei Fiului Tau sa ma însufleteasca în fiecare zi, si întreaga viata. Amin.

2 COMENTARII

  1. Avem motive de bucurie, atat timp cat intelegem ce atrage dupa sine invierea Domnului Isus Hristos si ce implicatii are in viata oamenilor de pe pamant si nu numai.
    Va exista o zi in care nu vom mai avea nevoie de credinta
    si speranta ca vom atinge Cerul va deveni o realitate si isi va termina mandatul
    si atunci vom trai deplin in Imparatia Fiului Draostei Lui (supeeeer!!!!…. asa de frumos ca te ia frica :))

  2. Dumnezeu, în adev?r, n-a trimis pe Fiul S?u în lume ca s? judece lumea, ci ca lumea s? fie mântuit? prin El. Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a ?i fost judecat, pentru c? n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.

    IOAN 3:17-18

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.