10 Iunie

1
33

“Dumnezeu a zis: “Sa fie lumina!” Si a fost lumina. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric. Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunericul noapte. Astfel, a fost o seara , si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua intii.” Gen.1:3-5

La sfirsitul unei lectii de scoala duminicala o invatatoare s-a adresat copiilor din clasa ei spunindu-le: ” astazi veti primi fiecare dintre voi cite o steluta!” Daca pina atunci au primit stelute numai cei ce au fost cuminti sau au raspuns foarte bine la lectii, in acea zi a primit cite o steluta fiecare copil.

Dupa ce au primit stelutele, cind bucuria copiilor era la culme, invatatoarea li s-a adresat din nou spunindu-le:” Aceasta steluta nu este un semn de apreciere, ci o marturie care sa va aduca aminte ca Dumnezeu este cu voi si va lumineaza viata!”

Daca privim spre cer in timpul zilei, nu vom observa insa nici o alta stea, afara de soarele ce straluceste puternic. Cu toate ca si soarele este o stea, pentru ca este asa de aproape de noi, atunci cind straluceste le pune in umbra pe toate celelalte. Ca sa putem vedea celelalte stele, trebuie sa asteptam sa vina noaptea. Cu cit noaptea este mai intunecata, cu atit mai mult stelele spre care privim devin mai multe si mai mari.

Am citit recent ca atunci cind cobori intr-o fintina adinca si foarte intunecata si privesti spre cer, poti vedea stelele chiar si-n miezul zilei,. Aceasta realitate ce m-a facut sa gindesc profund la incercarile din viata mea, m-a ajutat sa inteleg ca si atunci cind sunt deprimat si prabusit pentru ca lucrurile nu-mi merg bine, cind am ajuns in groapa cea mai adinca in care as fi putut ajunge, daca ma uit in sus pot vedea un semn al prezentei lui Dumnezeu.

Daca in aceasta zi te afli in groapa desnadejdii inconjurat de necazuri, priveste in sus si vazind stelele stralucind, vei intelege ca Dumnezeu este cu tine si-n cele mai grele momente ale vietii, transfornind si cel mai mare rau in bine!”

Rugaciune.Doamne Dumnezeule; iti multumesc ca nu ma parasesti niciodata si lucrezi ca tot ceea ce mi se intimpla sa-mi fie spre bine. Amin

1 COMENTARIU

  1. o stea este un semn de apreciere pentru cei cosacratzi in lucrarea lui Dumnezeu,insusi Dumnezeu ii apreciaza pe sfintzi ca stele ceresti,si una mai stralucitoare ca alta,tot asa si noi ne putem marturisi aprecierile cu o stea,dar ca sa primesti o stea trebuie sa aratzi lumi ca esti o lumina in intuneric fara de care tu nu vei straluci niciodata,si vei ramane in intuneric,Doamne te rog sa vi sa luminezi peste noi, ca sa se vada lumina TA in noi si cei care ne vad sa se intoarca si ei la lumina Ta adevarata ,care este adevarul si iubirea Ta de Tata ceresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.