09 Februarie

0
34

” Daca fratele tau a pacatuit împotriva ta, du-te si mustra-l între tinesi el singur. Daca te asculta, ai câstigat pe fratele tau.” Matei 18:15

Pentru a ne pastra sanatatea fizica si psihica, doctorii ne recomanda sanu ne lasam stapâniti de mânie, amaraciune si resentimente.

John Lewis, liderul unui partid de opozitie din SUA, si-a manifestattotdeauna public, nemultumirea si mânia lui pentru deciziile pe care le luapresedintele Roosevelt, si a trait 81 de ani. Presedintele Roosevelt, carei-a suportat ofensele pastrând în inima sa mânia si amaraciunea, a traitînsa numai 63 de ani.

Daca vom sti sa ne rezolvam problemele care ne cauzeaza amaraciuneasufletului, vom trai mai mult si vom avea o viata mai sanatoasa.

Domnul Isus ne învata sa rezolvam acesta stare de conflict spunându-ne samergem la cel care ne-a gresit pentru a discuta între patru ochi lucrurilecare ne-au afectat. A proceda în acest fel, nu numai ca avem grija desanatatea noastra, dar îl si câstigam pe cel ce ne-a gresit, stabilindrelatii corecte.

În timpul discutiei cu persoana care ne-a gresit, nu trebuie însa sareaducem în atentie detaliile situatiei care a provocat mânia, ci maidegraba trebuie sa fim concentrati în a darâma zidurile de separare care auafectat relatiile.

Într-un numar al revistei “Leadership” a fost prezentata o caricatura încare era prezentat un pastor care asculta la biroul sau pe doi membri aibisericii, care se manifestau cu o deosebita furie si rautate.  Observându-le atitudinea, pastorul i-a chemat la rugaciune spunându-le:”cred ca în aceasta situatie, niciunul dintre voi nu se va supara daca ma voiruga cu ochii deschisi”!

Sunt situatii în care este cu adevarat periculos sa închidem ochii, deaceia înainte de a ne ruga trebuie sa rezolvam orice stare de conflict,  pentru ca biruind mânia sa gasim acea pace care ne va asigura sanatatea sipartasia cu semenii.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa pot rezolva orice stare de conflict sisa nu las ca mânia si amaraciunea sa-mi stapânesca viata, pentru ca sa potgasi adevarata pace în Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.