09 Decembrie-CUM SĂ REALIZEZI LUCRURI MĂREțE (3)

0
45

“Ei au zis: “Să ne sculăm, și să zidim!” Și s-au întărit în această hotărâre bună” (Neemia 2:18)

Se spune că dintre toți cei ce au vise, numai unul din zece și-l va împlini. De ce? Pentru că ceilalți nouă nici nu au pornit în acea direcție! Pentru a intra în țara promisă, Israelul a trebuit să treacă râul Iordan când acesta era la cote maxime și le-a fost frică. Dar Dumnezeu a spus: “Când veți păși în apă, apa se va da la o parte” (vezi Iosua 3). Așa s-a și întâmplat, iar ei și-au împlinit destinul. Așadar, ce mai aștepți?

1) Condiții perfecte?

Nu le vei găsi niciodată. “Cine se uită după vânt, nu va semăna, și cine se uită după nori, nu va secera” (Ecleziastul 11:4). O versiune a Bibliei spune: “Dacă aștepți condiții perfecte, nu vei ajunge să faci nimic”. Poate spui: “Aștept ca Dumnezeu să facă primul pas”. Te-ai gândit vreodată că poate El așteaptă ca tu să faci primul pas?

2) Ca toată lumea să fie de acord cu tine?

Când David și-a anunțat intenția de a se lupta cu Goliat, fratele său mai mare, Eliab, general în armata lui Saul, i-a spus să se întoarcă acasă, întrucât își făcea de rușine familia. Dar David a refuzat să fie trimis la plimbare sau să fie disprețuit; în schimb, s-a dus și și-a apărat armata. Cu ajutorul lui Dumnezeu, și tu poți face la fel!

3) Până te simți “calificat”?

Dumnezeu nu-i cheamă întotdeauna pe cei calificați, ci îi califică pe cei chemați. Indiferent de educația ta, de naționalitate sau sex, Dumnezeu te poate folosi. Oliver Wendell Holmes s-a apucat să studieze limba greacă la optzeci de ani. Când un prieten l-a întrebat despre motiv, el a răspuns: “Ca să fiu sincer, acum ori niciodată!” Pentru că Neemia a dorit să înceapă, Dumnezeu i-a făcut parte de un final glorios.

El va face același lucru și pentru tine. Așadar, ce mai aștepți? Pune-te pe treabă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.