08 Decembrie-CUM SĂ REALIZEZI LUCRURI MĂREțE (2)

0
43

“Dacă găsește cu cale împăratul, și dacă robul tău îi este plăcut” (Neemia 2:5)

Roagă-te să fii plăcut înaintea oamenilor care trebuie. Când studiezi viețile oamenilor de succes, vei descoperi că ei au avut o viziune, răbdare, hotărâre, caracter și talent. Vei mai descoperi încă un lucru care funcționează ““ să fii pe placul oamenilor. Anumite uși închise se vor deschide când te apropii de ele prin credință, iar anumite uși nu se vor deschide decât cu ajutorul oamenilor potriviți. Atunci ai nevoie de favoarea celorlalți!

Alex Haley, autorul cărții “Rădăcini”, avea în biroul său un tablou. Era al unei țestoase care stătea în vârful unui stâlp înalt de doi metri, iar titlul spunea: “Fii sigur că nu a ajuns acolo singură!”.

Neemia a avut nevoie o armată care să-l apere și de resurse cu care să construiască. Așa că s-a rugat, după care s-a înfățișat înaintea singurului om care îi putea da cele necesare: regele. El a spus: “Dacă găsește cu cale împăratul, și dacă robul tău îi este plăcut, trimite-mă în Iuda, la cetatea mormintelor părinților mei, ca s-o zidesc din nou”. Și regele l-a ascultat.

Putem învăța o lecție importantă de aici: când inima ta este gata să promoveze Împărăția lui Dumnezeu, El îți va pune la dispoziție “resurse împărătești”. Dar ai grijă, ajutorul nu-ți va veni mereu de la oamenii de la care te aștepți sau de la cei ce sunt de-acord cu tine și nici măcar de la cei care îți sunt pe plac.

Dumnezeu folosește un rege păgân pentru a-l ajuta pe Neemia și o văduvă săracă pentru a-l hrăni pe profetul Ilie. Nu-i dicta lui Dumnezeu pe cine poate El folosi și pe cine nu. Roagă-te să fii pe placul lui Dumnezeu, al oamenilor, și acceptă ajutorul sub orice formă ți-l trimite El, cu mulțumiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.