08 Octombrie

0
42

“Domnul a văzut că el se întoarce să vadă; și Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului, și a zis: “Moise! Moise!” El a răspuns: “Iată-mă!” Exod 3:4

Pastorul Darden Caylor, a marturisit ca experienta chemarii lui în slujire, îi este totdeauna proaspata în minte.

Într-o zi din adolescenta, el a mers s-o viziteze pe bunica lui ce locuia într-o casa la tara.
La un moment dat pe cand era întins pe canapea, a auzit o voce care la început era neclara, dar care i-a comunicat apoi mesajul: “trebuie sa fii predicator!”

Impresionat de acea experienta, lui Darden nu-i venea sa creada ceea ce-a auzit. Este chiar vocea lui Dumnezeu cea care mi-a vorbit; sau m-am autoînselat?  În acel timp de nedumerire, cand Darden si-a deschis ochii a vazut ca în spatele canapelei pe care era asezat, era bunica lui, care prinzandu-i capul în mîini i-a spus:” trebuie sa te faci predicator!”

Cand a auzit cuvintele bunicii,  baiatul care se asezase pe canapea ca sa se odihneasca dupa drumul pe care îl facuse si-a dat seama ca a ajuns coplesit de somn si-a atipit pentru cateva clipe. În acele momente el a avut acel vis în care a auzit vocea chemarii lui Dumnezeu.

Cand bunica a încercat însa sa-l înveleasca cu o patura, el s-a trezit si-n acel timp a auzit acelasi mesaj rostit si de bunica lui?

Dupa aceasta întamplare, Darden a înteles ca Cel ce-i vorbise în vis, si-a facut-o pe bunica lui sa-i adreseze acelasi mesaj, este Insusi Dumnezeu, care l-a chemat astfel pentru a deveni predicator.

Desi chemarea lui Dumnezeu nu este totdeauna la fel de clara, trebuie s-o ascultam si s-o împlinim întocmai.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa iau în serios glasul chemarii Tale si sa nu ma împotrivesc fata de ceea ce-mi ceri, pentru ca sa pot împlinivoia Ta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.