07 Octombrie

0
40

“Mai înainte ca să te fi întocmit în pantecele mamei tale, te cunoșteam, și mai înainte ca să fi ieșit tu din pantecele ei, Eu te pusesem deoparte, și te făcusem prooroc al neamurilor.” Eu am raspuns: “Ah! Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu știu să vorbesc, caci sunt un copil.”Ieremia 1:5-6

Versetele bibilice de astazi ne arata ca Dumnezeu S-a aratat unui tanar din Israel numit Ieremia, caruia i-a adresat chemarea de a fi profet. Viata profetului în acea vrene, implicariscuri mari si chiar pericole neasteptate. Acest fapt era bine cunoscut si de Ieremia.

Desi stia ca cel ce se angajeaza în aceasta slujire va trebui sa plateasca un pret, Ieremia era constient în acelasi timp si de faptul că Cel ce îi vorbeste nu-i un om, ci Adevaratul Dumnezeu, care i-a spus ca a fost ales pentru aceasta slujire, chiar înainte de a se fi nascut.

Pentru ca nu putea sa trateze cu superficialitate aceasta experienta, Ieremia se afla acum în fata unei decizii majore.  Înloc însa sa dea un raspuns afirmativ si imediat, în mod surprinzator, asemenea multor slujitori chemati înaintea lui, si Ieremia a început sa se scuze.

În mod politicos, el a început samotiveze spunand întai ca nu este un bun orator, apoi ca este prea tanar si lipsit de experienta.

Dumnezeu n-a luat însa în seama motivatiile lui si i-a spus sa nu se teama, fiindca El Insusi îl va însoti. Apoi i-a atins gura si l-a facut un vorbitor elocvent, daruindu-i si toate cuvintele pe care trebuia sa le spuna.

Experienta traita de Ieremia, ne arata ca pe cel pe care îl cheama, Dumnezeu îl si echipează pentru slujire, apoi îl si asista în orice lucrare pe care i-a încredintat-o, pentru ca slujirea primita sa aiba reusita.

Ce te-a chemat Dumnezeu sa faci în aceasta zi? Esti gata sa împlinesti aceasta slujire, sau cauti motivatii si scuze?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa aud glasul chemarii Tale si sa împlinesc tot ceea ce-mi ceri, pentru ca sa împlinesc astfel planul Tau pentru viata mea. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.