08 Martie – BINECUVÂNTAT PRIN LOCUL DE MUNCA (1)

0
56

“Cine îsi lucreaza câmpul are belsug de pâine” (Proverbe 28:19)

Chiar si când ofertele de serviciu sunt rare “ajutorul de nadejde este greu de gasit”. Asa ca atunci când angajatorii îl gasesc, ei fac tot ce pot pentru a-l pastra. Chiar si într-o lunga criza economica, exista înca reguli practice care sporesc probabilitatea de a-ti pastra locul de munca si poate de a obtine o promovare. Aceste reguli sunt în concordanta cu ceea ce ne învata Cuvântul lui Dumnezeu:

 1) Întelege ca munca este o binecuvântare. Dumnezeu a creat paradisul, si ne-a creat pe noi. Apoi ne-a pus sa muncim, spunându-ne: “In sudoarea fetei tale sa-ti manânci pâinea” (Geneza 3:19). (Din cauza caderii lui Adam!) Dumnezeu binecuvânteaza “sudoarea” (Proverbe 28:19). Când dai ce ai mai bun la locul de munca, esti pe placul lui Dumnezeu. Si în ultima instanta El, nu seful tau, îti controleaza viitorul.

2) Accepta realitatea! A-ti dori ca circumstantele prezente sa dispara în timp ce te simti îndreptatit sa ai parte de mai mult te va face sa te simti mai rau si nu te va duce nicaieri. “Dumnezeul (nostru) a schimbat blestemul”¦ jn binecuvântare” (Deuteronom 23:5). El da “o cununa împarateasca în loc de cenusa” (Isaia 61:3). în vremuri grele, Dumnezeu ridica oameni cu idei proaspete care fac de fapt ca viitorul sa fie mai bun decât trecutul ““ nu numai pentru ei însisi, dar si pentru ceilalti. Si tu poti deveni unul din acei oameni.

3) Fa din Dumnezeu sursa ta! “Eu, Domnul, Dumnezeul tau, te învat ce este de folos, si te calauzesc pe calea pe care trebuie sa mergi” (Isaia 48:17). Fa ca Dumnezeu sa fie antrenorul tau. Da-i sefului munca pe care o merita, dar încrede-te numai în Cel ce a promis “sa îngrijeasca de toate trebuintele voastre, dupa bogatia Sa” (Filipeni 4:19).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.