„Trăiți în pace, și Dumnezeul dragostei și al păcii va fi cu voi” (2 Corinteni 13:11)

Când Domnul Isus i-a trimis pe ucenicii Săi în lume să propovăduiască Evanghelia, El le-a spus să meargă în fiecare cetate, să găsească o casă primitoare în care să stea si să spună „Pace vouă Dacă erau primiți, puteau rămâne acolo să-și facă lucrarea. Dacă nu, trebuiau să plece și să scuture praful acelui loc de pe picioare (vezi Matei 10:11-15).

De ce a spus Domnul Isus așa? Pentru că în loc să stai acolo unde ești tolerat, tu trebuie să mergi acolo unde ești apreciat. Nu trebuie să-ti pierzi timpul cu cei ce nu vor să fie ajutați. Dacă rămâi acolo unde există ceartă, nu poți fi eficient. Cearta Îl întristează pe Duhul Sfânt. Când pacea dispare, dispare și Duhul Sfânt și El este cel care face de fapt lucrarea.

Întrebare: când ți-L imaginezi pe Domnul Isus lucrând în alții, cum Îl vezi? Cu siguranță nu cu o atitudine de om stresat și grăbit, aș cum suntem noi deseori. Nu-i așa că ți-L imaginezi făcând lucrarea cu o pace profundă și de neclintit? Aceasta este o trăsătură pe care si tu trebuie s-o dezvolți.

Ca ambasadori ai lui Hristos, noi trebuie să ne asemănăm tot mai mult cu Stăpânul nostru în relațiile cu ceilalți. Pavel scrie: „Trăiți în pace, și Dumnezeul dragostei (Care este izvorul afecțiunii, al bunăvoinței, al dragostei și al bunătății fată de oameni) și al păcii va fi cu voi”. Când recurgi la forță, la ceartă, la intimidare, la mânie și la constrângere, ești pe cont propriu. Dar când dai dovadă de afecțiune, de bunăvoință, de dragoste și de bunătate fată de oameni, Dumnezeu a promis că va fi cu tine.

Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este – alege „să trăiești în pace”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.