08 Iulie

1
34

” “¦.simt placere în slabiciuni, în defaimari, pentru Hristos; caci când sunt slab, atunci sunt tare.” 2 Cor.12:10

Avraam era un tata fericit. Cred ca va puteti imagina ce bucurie a trait el, deoarece atunci când nu se mai astepta, i s-a nascut un fiu prin sotia sa Sara. Toti barbatii se bucura la nasterea primului copil si mai ales atunci când acesta este baiat;nu-i asa?

Dupa obiceiul din vremea de atunci, la vârsta de trei ani, Isac a fost întercat. Pentru aceasta ocazie familia lui Avraam a pregatit o sarbatoare. În mijlocul acestei sarbatori s-a petrecut însa ceva cu totul neasteptat. Sara l-a vazut pe fiul sau Isac, jucându-se cu Ismael, care desi era fiul lui Avraam, avea ca mama pe Agar.

Ismael a fost conceput în momentul în care Avraam a ajuns sa creada ca Dumnezeu si-a uitat promisiunile. De aceia Avraam a încercat sa-L ajute pe Dumnezeu având un fiu cu roaba sotiei sale.

Când Sara l-a vazut pe Isac si pe Ismael jucându-se împreuna, inima i s-a umplut însa de resentimente si gelozie, situatie ce a facut ca din acea zi, cele doua femei sa nu mai poata locui împreuna.

Pentru ca Isac sa nu mai aiba nici un rival, Sara i-a cerut sotului ei s-o alunge pe Agar si pe fiul acesteia.

În loc ca Sara sa fie multumitoare lui Dumnezeu si sa traiasca aceiasi bucurie pe care o avea sotul ei, fiindca primise în sfârsit darul pe care l-a asteptat toata viata, s-a umplut de amaraciune si rautate din pricina geloziei.

Din acesta cauza Sara a dorit sa-i scoata pe Agar si pe Ismael din viata ei pentru todeauna.

Nu cumva ai ajuns sa nu te mai poti bucura de darurile pe care le-ai primit ca binecuvantare de la Dumnezeu, din pricina invidiei si-a geloziei ?

Nu uita ca gelozia produce aceleasi efecte distrugatoare si astazi. N-o lasa sa se cuibareasca în inima ta, pentru ca îti va nenoroci viata si îti va distruge relatiile .

Rug. Doamne Dumnezeule ; izbaveste-ma de orice sentiment de invidie si gelozie si pune în mine dragostea Ta, pentru ca în dragoste sa-i pot accepta pe toti cei ce ma înconjoara. Amin


1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu ne ingaduie aceasta slabiciune ca sa ne desavarseasca prin dragostea Lui,si sa ne transforme din oameni invidiosi si gelosi ,in oameni smeritzi si multzumitori,dar trebuie sa ascultam de El,Ascultatzi de Dumnezeu,si vetzi reusi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.