08 Iulie

0
42

” Si noi dar , fiindca suntem înconjurati cu un norasa de mare de martori , sa dam la o parte orice piedica si pacatul care ne înfasoara asa de lesne , si sa alergamcu staruintaîn alergareacare ne sta înainte .” Evrei 12:1

 Afirmatia : “deoarece” sau “fiindca ” are o mare însemnatate pentru întelegerea corecta a acestui verset . Fara aceasta afirmatie ne putem imagina un mare stadion tixit de spectatori care urmaresc alergarea noastra. Îi putem considera pe acestia, fiind înafara concursului  si fara nici o implicare în ceeace se întâmpla.

 Dar stati putin !Norul mare de martoripomenit aici nu-i format din spectatori.  Afirmatia “deoarece” face legatura cu toticei pomeniti în capitolul 11 al aceleiasi epistole, în care sunt prezentatitoti cei ce au alergat în aceiasi cursaînaintea noastra!

 Acestia nu sunt spectatorii pasivi din tribune,ci concurentii care au trecut deja linia de sosire, urmarindu-ne cum noi ne terminam cursa.  Întreaga scena poate fi asemanata cu alergatorii de la stafeta.  Dupa ce primul alergatorsi-a terminat alergarea, acesta preda stafeta altuia, iar acesta la rândul lui altuia, pâna ce toticei din echipa îsi termina cursa.

 Cei dinaintea noastra si-au terminat alergarea si ne-au predat stafeta. Acum este rândul nostru sa fim la aceiasi înaltime a alergarii, pentru catruda si osteneala lor sa nu fie zadarnica.

 Deoarece reusita lor depinde si de felul cum noine vom termina cursa, este deosebit de motivator îndemnul : ” … sa dam la o parte orice piedica si pacatul care ne înfasoara asa de lesne si sa alergam cu staruinta în alergarea care ne sta înainte .!”

  Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa nu dau înapoi niciodata , ci sa alerg cu staruinta pe urmele Fiului Tau si a celor ce au terminat cursa credintei înaintea mea. Amin  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.