07 Iulie

0
41

” Isus a zis apoi ucenicilor sai :” De aceea va spun : “Nu va îngrijorati , cu privire la viata voastra, gândindu-vace veti mânca , nicicu privirela trupul vostru , gândindu-vacu ce va vetiîmbraca. Viata este mai mult decât hranasi trupul mai mult decît îmbracamintea ” Luca 12:22-23

 În nuvela ” Colierul”Guy de Manpassant, a povestit încercarea traita de o femeie numitaMatilda. Visul acestei tinere , ca de altfel visul fiecareifemei, era sa ajunga la o petrecere mondenaîmpreuna cu cei din înalta societate.  Visul ei parea a fi greu de realizat deoarece era sotia unui francez obisnuit.

Într-o zi însa , sotul Matildei a obtinut o invitatie la un astfel de eveniment.  Încântata de posibilitatea ivita, Matilda s-a pregatit pentru spectacol împrumutând de la o prietena foarte bogata, un colier cu diamante .  În timpul petreceriiea a primit  foarte multe felicitari din partea asistenteiaristocrate , pentru colierul pe careîl purta. Încântata de aprecieri si de euforia ocaziei , Matilda a uitat de ea.  Fara sa tiecând, a pierdut colierul. Nu-si aducea aminte dacaacesta s-a desfacut,  sau cineva i l-a luat ca sa-l probeze , fara ca sa i-l mai dea înapoi.

În momentele de panica care au urmat, împreuna cu sotul ei, au împrumutat 36.000 de francisi au cumparat un colier ce semana exact cu cel pe care îl împrumutase. Pe acesta Matilda l-a înapoiatprietenei sale, fara sa-i spuna nimic despre cele întîmplate.

În urmatorii zece ani însa , ea si sotul ei au muncit din greu si au economisit fiecare banut , pentru a returna suma împrumutata.  Si-au vîndut casa, si-au luat fiecare câte doua slujbe si au locuit cu chirie, numai ca saadune toti banii .

 Dupa ce întreaga suma a fost platita, într-o zi Matilda a întâlnit-o pe prietena de la care împrumutasecolierul si i-a povestitce s-aîntâmplat la acea întâlnire.  I-a spus apoi despre tot sacrificiul  pe carea trebuit sa-l faca în acesti anipentru a aduna toti banii si a plati colierul.

 Cînd prietena Matildei a auzit întreaga poveste, a ramas foarte surprinsa si ia raspuns: ” Pretul pe care l-ai platit pentru colierul pe care ti l-am împrumutat este prea mare , pentru ca acesta era doar o imitatie ce valora numai 50 de franci !”

Aceasta întâmplare nefericita pentru Matilda ,ilustreaza însa foarte bine  situatia vietii multor oameni care cheltuiesc , investesc sise jertfesc ,platind scumpdoar pentru imitatii.

  Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sacunosc adevaratele valorisi sa investesc doar în ceea ce are pret înaintea Ta. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.