08 Februarie

0
46

” Samânta care a cazut pe pamânt bun, sunt aceia care dupa ce au auzitCuvântul, îl tin într-o inima buna si curata si fac roada în rabdare.”Luca 8:15

La întâlnirea de stabilire a planului de afaceri pentru noul an,  presedintele unei mari companii a anuntat ca deviza companiei pentru anulînceput este: “onestitatea”!

Aflat de cealalta parte a mesei, unul dintre vicepresedinti l-a apreciatspunând: “excelent”! Dupa un moment de tacere, celalalt vicepresedinte aflatla capatul extrem al mesei a tinut sa adaoge spunând: ” este însa foarteriscant”!

Într-o lume în care în fiecare zi presa abunda cu informatii desprepersoane si companii care au savârsit fapte de coruptie, este cu adevaratriscant sa traiesti cu onestitate!

Un om a venit într-o zi si a marturisit pastorului sau ca a furat unciocan de la compania unde el lucreaza. Nu-i asa mare problema, a spusacesta pastorului; pentru ca la compania unde lucrez, toti muncitorii fura.

Pentru ca sa-l faca constient de urmarile furtului sau, dupa ce s-a gânditputin si a scotocit printre lucrurile de pe birou, pastorul i-a aratatcelui ce n-a evaluat corect masura vinovatiei pentru fapta savârsita, unarticol dintr-un ziar care prezenta tocmai situatia companiei unde ellucra.

Din cauza furturilor, aceasta, avea pierderi de aproape 1.000 de dolaripe saptamâna. Ciocanul pe care tu l-ai furat împreuna cu toate celelatelucruri pe care le-au furat colegii tai, au pricinuit companiei, asa cumarata articolul, aproape 50.000 de dolari în anul trecut.

Pentru a-si acoperi aceasta pierdere, compania a trebuit sa ridicepretul pentru laminatele pe care le produce. De aceea toti cei care îsicumpara o masina sau anumite cadre metalice pentru a-si renova casa, platescmai mult, deoarece în costul acestor produse este inclus si pretulciocanului care a fost furat.

Furtul tau, a spus pastorul, n-a afectat numai compania la care lucrezi,  ci întreg orasul!

Constientizat de gravitatea faptei savârsite, angajatul acelei companiinu numai ca a returnat ciocanul furat, dar i-a si convins pe colegii sai salucreze cu onestitate.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; iarta-ma pentru toate lucrurile pe care mi le-amînsusit pe nedrept si ajuta-ma sa le returnez celor pe care i-am pagubit,  pentru ca sa pot dovedi astfel o buna marturie, traind în onestitate. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.