07 Octombrie

0
37

” Nu întoarceti rau pentru rau, nici ocara pentru ocara; dimpotriva binecuvântati , caci la aceasta ati fost chemati : sa mosteniti binecuvântarea.” I Petru 3:9

Marele romancier Leo Tolstoy, a scris o nuvela despre un cârpaci rus, numit Martin Avdyeeich. Fiind un om foarte sarac, acesta locuia într-o pivnita care avea un singur geam. Privind din locuinta sa spre afara, Martin vedea numai papucii celor ce treceau pe lânga geam, care aproape toti i-au trecut prin mâna.

Desi viata îi era foarte grea , la aceste necazuri s-a adaugat si faptul ca într-o zi ,sotia sa s-a înbolnavit si a murit. Dupa moartea sotiei, singura lui mângaiere era fiul sau , care-i era mândria vietii . Nu dupa multa vreme însa si acesta a murit.

Ramânând singur, Martin a început sa blesteme pe Dumnezeu , pentru toate cele întâmplate. Vorbele lui erau pline de mânie si de cuvinte sfidatoare si de batjocura la adresa lui Dumnezeu.

Un taran batrân care venise în oras, l-a auzit însa pe Martin si i-a zis :” Cuvintele tale nu-s potrivite ! Cum ar putea cineva sa-L judece pe Dumnezeu pentru ceea ce El face ? Chiar si atunci când nu întelegi ceea ce ti se întîmpla si-n acele momentetoate lucrurile sunt spre binele tau !”

Ce bine mai este si acesta sa ramâi singur ; a întrebat atunci Martin? Dar nu esti singur, omule ! i-a raspuns batrânul . Dumnezeu ti-a daruitviata ca sa fii în fiecare zi cu El !

De aceea trebuie sa-i multumesti si sa încerci sa traiesti pentru El. Daca vei înceta sa te plângi pentru ceea ce ti s-a întâmplat si vei învata sa-I multumesti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile , viata îti va fi schimbata si toate lucrurile ti se vor parea usoare.

Din acea zi, Martin a îcetat sa se mai plânga ,gasind mângaiere si bucurie în slujirea lui Dumnezeu si slujirea altora.

În mijlocul necazurilor prin care trecem ,daca vom întelege ca nu suntem singuri, ci suntem binecuvântati, pentru ca sa binecuvântam si sa mostenim binecuvântarea si pentru noi viata va fi altfel.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu o binecuvântare , asa cum si Tu ai fost o binecuvântare pentru mine. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.