06 Octombrie

0
48

” Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii , nu ma tem de nici un rau, caci Tu esti cu mine . Toiagul si nuiaua Ta ma mângaie. ” Ps 23:4

În anul 1930, când japonezii au trimis avioane de lupta în raiduri repetate pentru a ataca China, toti locuitorii oraselor au trebuit sa-si paraseasca casele si sa se ascunda pe câmp.Când sirenele începeau sa sune, cu totii stiau ca în 10 minute trebuiau sa-si caute adapost ,pentru ca veneau bombardierele inamice.

Dupa ce a trecutprin acele momente de groaza, Dr. T.L.Koo, un vestit lider crestin , a marturisit ca în acele 10 minute în care încerca sa gaseasca un loc de siguranta, a trait o experienta din care a învatat mai mult decât într-o viata întreaga.

În acele momente, un simtamânt de teama si nesiguranta a început sa-i stapâneasca inima, pentru ca lucrurile care pâna atunci reprezentau pentru el o garantie pentru viata, în numai 10 minute au ajuns fara importanta.

De multe ori el crezuse ca daca va avea destul de multi bani în conturile din banca, acestia îi vor aduce un simtâmînt de liniste si siguranta. În cele zece minute dinaintea atacului inamic si-a dat însa seama ca nici o suma de bani , indiferent de cât de mare ar fi , nu-i poate fi de nici un folos.

În repetate rânduri am contat pe faptul ca am absolvit o universitate.Dar nici diploma de Doctor nu-mi folosea la nimic atunci când urmau sa apara avioanele .

 Toate lucrurile în care altadata îsi gasea un sprijin,în acele momente de panica , au cazut unul dupa altul, fiind descoperite a fi fara de nici un ajutor. Aflat sub cerul liber, în mijlocul câmpului unde încerca sa-si gaseasca un adapost în fata pericolului, Dr. Koo, a înteles ca singurul ajutor vine de la Dumnezeu.

De aceea, încurajat de aceasta nadejde, a soptit plin de siguranta: ” Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii , nu ma tem de nici un rau, caci Tu esti cu mine . Toiagul si nuiaua Ta ma mângaie ! “

Pentru a ilustra faptul ca în momentele de criza diferentele nu mai conteaza , cineva a spus : “Când vine apa, gardurile sunt acoperite, iar în vremuri de necaz deosebirile ce-i separau anterior pe oameni, devin irelevante. Tot ceea ce conteaza , este numai masura credintei noastre si relatia pe care o avem cu Dumnezeu.

Rug. Doamne Dumnezeule; în mijlocul suferintelor si necazurilor de fiecare zi, ajuta-ma sa ma încred în Tine, asteptând cu credinta si rabdare ajutorul pe care mi L-ai pregatit. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.