07 Mai

0
34

“De aceea am pus, în locurile cele mai de jos, dinapoia zidului, și în locurile tari, poporul pe familii, i-am așezat pe toți cu săbiile, sulițele și arcurile lor.” Neemia 4:13

Nu-i așa că este o experiență deosebită ca în momentele grele ale vieții să ai o familie sau prieteni adevărați care să te încurajeze? Fiecare dintre noi avem nevoie de astfel de oameni în viața noastră, care să ne încurajeze, să ne motiveze și să ne susțină în lucrurile pe care le împlinim.

Și pentru urmașii lui Hristos este important să aibă prieteni credincioși care să le fie aproape în momentele grele ale vieții. Avem nevoie de părtășia cu oamenii lui Dumnezeu care se roagă pentru noi, ne iubesc necondiționat și ne susțin în umblarea noastră cu Domnul. Avem nevoie de Dumnezeu, dar apostolul Pavel ne arată că avem nevoie și de oamenii lui Dumnezeu care să ne îndemne la dragoste și la fapte bune: Evrei 10:24.

Înțeleptul Solomon ne spune că: “Prietenul adevărat iubește oricînd, și în nenorocire ajunge ca un frate.” Prov.17:17.  Pentru mine, prietenul adevărat este persoana care vine atunci cînd toți ceilalți pleacă!

Neemia a cunoscut bine importanța acestui principiu, de aceea pentru a realiza maximum de eficiență pentru construirea zidului Ierusalimului a așezat familie lîngă familie și prieten lîngă prieten.

Fiecare este mult mai implicat atunci cînd trebuie să susțină pe cineva pe care îl iubește și de care îi pasă.  De aceea, astăzi aș dori să te întreb: Sînt chiar acum în viața ta oameni cărora le pasă de problemele cu care te confrunți și de lupta spirituală pe care o porți?

Dacă nu ai pe nimeni care să-ți fie aproape, te încurajez să începi să te rogi și să-i ceri lui Dumnezeu curaj de a invita astfel de oameni în viața ta, deoarece fiecare dintre noi avem nevoie de ajutorul prietenilor buni și evlavioși!

FIECARE DINTRE NOI AVEM NEVOIE DE OAMENI EVLAVIOȘI CARE SĂ NE FIE ALĂTURI ÎN LUPTELEȘI BIRUINțELE VIEțII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.