07 Iunie -ADEVĂRATA RAțIUNE DE A TRĂI

0
45

“Viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui” (Luca 12:15)

Se spune că în 1923, șapte dintre cei mai de succes oameni ai lumii s-au întâlnit la un hotel din Chicago: președintele celei mai mari companii de oțel, președintele celei mai mari companii furnizoare de utilități, cel mai mare speculator în domeniul grâului, președintele Bursei de valori din New York, un membru al Cabinetului Președintelui, președintele Băncii Decontărilor Internaționale și președintele celui mai mare monopol din lume.Împreună, acești magnați au controlat mai mulți bani decât au existat în Visteria Statelor Unite.

Să trecem rapid peste 25 de ani și să vedem ce s-a întâmplat cu ei. Charles Schwab, președintele celei mai mari companii de oțel și-a trăit ultimii cinci ani din viață cu bani împrumutați și a murit sărac. Arthur Cooger, cel mai mare speculator în domeniul grâului, s-a împușcat. Richard Whitney, președintele Bursei de valori din New York, a petrecut trei ani în închisoare. Albert Fall, membru al Cabinetului Președintelui, a fost închis pentru mită. Leon Fraser, președintele Băncii Decontărilor Internaționale, s-a împușcat. Ivan Kreuger, șeful celor mai mari monopoluri, s-a sinucis și el.

Dacă recenta răsturnare economică ne-a învățat ceva, lucrul acesta a fost că banii nu aduc nici siguranță, nici fericire. Da, Dumnezeu te va binecuvânta cu bani (Deuteronom 8:17-18). Și El o va face din două motive:

1) Pentru că Se bucură să-Și vadă copiii răscumpărați umblând în binecuvântările Lui (Psalmul 35:27).

2) Pentru că Se așteaptă să-ți folosești banii ca să duci dragostea lui Dumnezeu unei lumi aflate în suferință. Dacă ții minte aceste două lucruri, vei avea adevărata rațiune de a trăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.