07 August

0
40

“Voispune slava împaratiei Tale, si voi vesti puterea Ta, ca sa faca cunoscut fiilor oamenilor puterea Ta, si stralucirea plina de slava a împaratiei Tale” Psalmul 145:11-12

În vestul Texasului este un mare camp petrolier numit “bazinul petrolier Yates”. Aceasta numire a fost atribuitalocatiei dupa numele proprietarului acelor pamanturi.

În timpul crizei economice de dupa razboi, familia Yates ce detinea aceste pamanturi, traia în saracie, iar baniide pe recolta obtinuta prin cultivarea acestor suprafete, abia le ajungeau sa-siplateasca obligatiile financiare catre stat.

Datorita acestui fapt,  familia, la fel ca multe altele din acea vreme, pentru a-si cumpara haine si încaltaminte, a trebuit sa foloseasca banii oferiti de statul american, ca ajutor pentru sustinerea familiilor sarace.

Într-o zi însa o echipa de la o companie petroliera a venit în zona si i-a anuntat, ca în acel perimetru se afla petrol.

Dupa ce au prospectat terenul si au efectuat primul forj, acestia au descoperit o rezerva de petrol uriasa, iar familia Yates, avea în întregime dreptul de proprietate asupra acestui mare zacamant.  Ei detineau acest drept prin legea care arata ca proprietarul pamantului are si drept deplin asupra orcarui zacamant pe care acesta l-ar detine.

Cu toate ca era proprietara unui zacamant petrolier ce valora multe miliarde de dolari, familia Yates a trait multi ani în saracie, numai pentru ca nu s-a stiut nimic despre petrolul din adancuri. Desi erau de drept proprietariipetrolului, multa vreme ei nu s-au bucurat de aceasta comoara, pentru ca înca n-o descoperisera.

Atunci cand a prezentat pilda comorii ascunse în tarina, Domnul Isus ne-a spus ca Împaratia lui Dumnezeu se aseamana cu o situatie identica cu cea traita de familia Yates.

Si astazi sunt multi oameni ce traiesc însa în saracie spirituala, desi Împaratia lui Dumnezeu este la îndemana fiecaruia dintre noi. Cu toate caprin Hristos avem drept deplin de mostenire asupra acestei comori, multi oameni nu beneficiază de acesta binecuvantare, fiindca înca n-au descoperit-o.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc pentru comoara Împaratiei Tale ce mi-o oferi ca mostenire. Ajuta-ma s-o pot descoperi si primi prin credinta, pentru ca sa nu mai traiescîn saracie spirituala. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.