07 August

0
54

” Întelege ce-ti spun: “Domnul îti va da pricepere în toate lucrurile”. 2Tim 2:7

În cartea sa “Secretul Vietii”, Gene Ruyle, a povestit despre secretulreusitei lui Eliazar Hul. Acesta era capitanul unei corabii cu pânze cenaviga din porturile Noii Anglii la începutul anilor 1800. Fata de toti ceilalti comandanti, Eliazar reusea sa se avânte în larg multmai departe de tarm, sa stea mai mult pe mare si sa se întoarca totdeauna cuo captura mult mai buna.

Într-o zi, proprietarul companiei de pescuit care dorea sa-si asigure navelesale împotriva eventualelor stricaciuni sau pierderi pe mare, a tinut sa-icheme pe toti comandantii din flota sa, pentru un timp de instruire sifamiliarizare cu noua tehnica de navigatie. Când Eliazar a ajuns la aceastaîntâlnire, instructorii ce urmau sa prezinte noile instrumente de navigatie,  au dorit sa-i afle secretul reusitei. Cânt l-au întrebat cum de reuseste sanavigheze la o asa distanta de tarm fara ca sa se rataceasca, Eleazar le-araspuns : ” noaptea ma urc pe catarg si privesc cu atentie stelele, ascultapoi sueratul vântului în pânze, masor viteza de înaintare a corabiei sidetermin curentii marini.Dupa ce am toate aceste indicii, stabilesc directianavei si cursa pe care urmeaza sa o parcurg.”

Dupa terminarea cursurilor, fiecare comandant a primit noile instrumente denavigatie si cu totii s-au dus la navele lor pentru a-si continua vocatia.  Dupa o bucata de vreme, instructorii care i-au încredintat lui Eliazar noileinstrumente, l-au vizitat pe nava, fiind foarte curiosi sa afle cumfoloseste noile aparate.

Când acestia l-au întrebat cum procedeaza cu noua tehnologie, Eliazar araspuna :” Exact asa cum m-ati învatat : folosesc sextantul pentru a calculaunghiul soarelui la amiaza, stabilesc apoi longitudinea si latitudinea sicitesc busola, pentru a fixa directia navei. Dupa ce am toate acesteinformatii, stabilesc traseul navei !”

În momentul în care instructorii se pregateau sa-l felicite, Eleazar acontinuat spunând: ” Înainte însa sa trec traseul în registrul de bord, “noaptea ma urc pe catarg si privesc cu atentie stelele, ascult apoi sueratulvântului în pânze, masor viteza de înaintare a corabiei si determin curentiimarini. Dupa ce am toate aceste indicii, verific daca datele stabilitefolosind tehnologia moderna sunt corecte si abia apoi stabilesc traseulfinal pe care îl voi parcurge !

Asemenea acestor marinari ce au primit aparatura moderna pentru a se orientape mare, Dumnezeu ne-a daruit si noua un Calauzitor care sa ne îndrume pedrumul vietii. Duhul Sfânt este Cel ce ne calauzeste ca sa putem umbla învoia lui Dumnezeu.

Pentru a fi însa sigurica mergem pe drumul cel bun, dupa ce am primitlumina si Calauzirea Duhului,  trebuiesa luam în considerare siexperientele vietii, care ne vor da o dubla sigurare.

Rug. Doamne Dumnezeule ; calauzeste-ma pe calea placuta Tie si ajuta-ma saumblu în voia Ta totdeuna .Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.