„Este vreunul printre voi în suferință (persecutat, chinuit)? Să se roage” (lacov 5:13)

Este uimitor cât de mult putem să rezistăm în fața unor situații, înainte de a ne hotărî să ne rugăm pentru ele. Compozitorul unei cântări spune: „Ce pace  pierdem, ce poveri zadarnice ducem. Și toate acestea că în rugăciune, la Dumnezeu, nu le-aducem”. Ne plângem prietenilor, ne întrebăm de ce Dumnezeu nu face nimic, ne frământăm cu situația în mintea noastră si nu profităm de cea mai simplă soluție care există – rugăciunea.

Charles  Spurgeon a scris: „Dorința de a fi în părtășie cu Dumnezeu este intensificată de eșecul tuturor celorlalte surse ale consolării”. Cu toții ne facem vinovați de faptul că tratăm rugăciune ca pe un ultim efort. Când spui lucruri precum: „Nimic nu funcționează! Poate ar trebui să mă rog”, îți dai seama ce spune asta despre tine? Că nu înțelegi sau nu crezi în puterea rugăciunii!

Duci poveri pe care nu ar trebui să le duci și viața ta este mai grea decât ar trebui să fie pentru că nu înțelegi cât de puternică este rugăciunea. Dacă ai înțelege, te-ai ruga pentru orice – nu ca un ultim efort, ci ca primă reacție.

Biblia spune: „Este vreunul printre voi în suferință? Să se roage”. Când ai o problemă, roagă-te! Când simți că vrei să renunți: roagă-te! Când nu știi ce să faci: roagă-te! Domnul Isus, care se ruga în zori de zi și noaptea târziu, a spus: „orice lucru veți cere, când vă rugați, să credeți că l-ați și primit, și-l veți avea” (Marcu 11:24).

Așa că, roagă-te!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.