06 Octombrie

1
31

“A dat ploaia, au venit suvoaiele, au suflat vînturile si au batut în casa aceea, dar ea nu s-a prabusit, pentru ca avea temelia zidita pe stînca.” Matei 7:25

Atunci cînd îti zidesti casnicia pe stînca cea tare, care este Hristos, nici vînturile si nici ploile vietii nu vor putea zgudui aceasta temelie. Sa nu faci greseli, pentru ca indiferent daca esti sau nu casatorit, viata te va testa. Dar, daca viata ta este ancorata pe Stînca, atunci vei putea înfrunta furtunile vietii.

Lucrul pe care multe familii nu-l înteleg este acela ca o casnicie solida se zidesteprin dragoste, sentiment ce creste si se dezvolta în timp. Este asemenea unei flori frumoase, care trebuie udata si crescuta cu atentie pentru a deveni planta matura. Iar dragostea creste doar atunci cînd este hranita cu timp, grija si angajament. De aceea Hristos a dorit casnicia sa fie un angajament ce dureaza toata viata, pentru ca a stiut ca e nevoie de o viata de om pentru a o face perfecta.

Atunci cînd iti petreci un timp îndelungat alaturi de cineva, reactiile tale si capacitatea ta de comunicare devin mai naturale, dar, in acelasi timp, capata si un alt sens. Atît prietenia, cît și dragostea dintre doua persoane cer cultivare, iar mai devreme sau mai tîrziu, la timpul potrivit, vietile lor vor deveni una.

Vestea buna pentru noi astazi este ca atunci cînd împlinim voia lui Dumnezeu scrisa în Cuvîntul Sau, putem trai un sentiment de dragoste care creste si dureaza de-a lungul întregii casnicii. Numai daca ne împlinim juramintele facute partenerului si numai daca întelegem ce dar minunat am primit de la Dumnezeu prin sotul sau sotia noastra, putem fi martori ai lui Dumnezeu prin casnicia noastra.

De aceea, te îndemn azi sa îti rezervi timp în fiecare zi în care sa întărești dragostea pe care ti-a dat-o Dumnezeu pentru partenerul tau de viata. Vei vedea ca, în timp ce vei face lucrul acesta, vei zidi o casnicie solida, care va trece testul timpului.

PENTRU CA DRAGOSTEA SA POATA INFRUNTA FURTUNILE VIETII, EA TREBUIE HRANITA CU TIMP, GRIJA SI ANGAJAMENT.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.