06 Octombrie

0
33

” Iata, vin zile, zice Domnul ” când voi împlini cuvântul cel bun, pe care l-am spus despre casa lui Israel si despre casa lui Iuda. În zilele acelea si în vremile acelea voi face sa rasara lui David o Odrasla neprihanita, care va înfaptui dreptatea si judecata în tara.”
Ieremia 33:14-15

Într-o localitate din Statele Unite, s-a organizat o mare parada, pentru a se sarbatori recolta bogata pe care au avut-o în acel an. La aceasta parada au fost invitate toate companiile si toti fermierii care lucrau în agricultura.

În timpul defilarii când carele alegorice au trecut prin fata tribuneioficiale, la un moment dat printre acestea a aparut si un tractor ce tragea o remorca cu obloanele lasate, dar fara sa fi fost împodobita în vreun fel. Desi avea inscriptionat numele companiei pe un banner aflat în fata tractorului, în remorca erau doar câtiva oameni îmbracati obisnuit care aruncau samânta de grâu, aratând ca sunt preocupati cu semanatul.

Juriul care trebuia sa acorde premiile, a ramas foarte surprins de aceasta situatie neasteptata, pâna când tractorul a trecut dincolo de tribuna. În acele momente ei au putut citi un alt banner ce era atârnat în spatele remorcii continând mesajul :” Am crezut ca parada urmeaza sa fie saptamâna viitoare, de aceea participam fara sa ne fi pregatit!”

Nu-i asa ca ni se întâmpla si noua ca anumite evenimente sa ne ia prin surprindere?

Aceeasi surpriza cred ca au trait-o si oamenii din vremea lui Ieremia atunci când l-au vazut pe acesta cumparând un teren într-o vreme de razboi. În momentul în care armata Babiloniana a început împresurarea Ierusalimului pentru a-l cuceri, Dumnezeu i-a spus lui Ieremia sa cumpere un teren, si sa faca un contract public, chemându-i pe toti locuitorii Ierusalimului în curtea temnitei în care era închis, pentru a-i fi martori.

A investi în pamânt este o afacere buna, dar într-o tara ce are o economie stabila. A cumpara însa pamânt într-o vreme de razboi si mai ales când stii ca pentru armata tarii tale nu mai este nici o sansa de biruinta, este o mare nebunie.

Din aceasta cauza, cred ca cei din Ierusalim, au râs si si-au batut joc de Ieremia. Cu toate acestea, profetul nu s-a lasat influentat de împrejurari sau de spusele altora. Pentru ca îl cunostea pe Dumnezeul care i-a cerut sa încheie aceasta tranzactie, el s-a încrezut deplin în promisiunile facute, si-a cumparat terenul, încheind un act public. Desi locuitorii Ierusalimului au considerat acesta tranzacþie un esec, profetul n-a fost dat de rusine si nici n-a pierdut investitia facuta.

Dupa 70 de ani de robie, Dumnezeul care îi spusese sa cumpere acel teren, i-a adus pe fiii lui Iuda înapoi în tara lor, facând ca Ierusalimul ce fusese darâmat, sa ajunga din nou o piata de comert.

Daca în aceasta zi te afli în fata unei decizii majore, nu te lasa influentat de împrejurari sau de ceea ce-ti spun altii.

ASCULTĂ DE CEEA CE-TI SPUNE DUMNEZEU SI ÎMPLINESTE NUMAI CEEA CE ESTE DUPA VOIA LUI SI NU VEI DA GRES!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.