7 octombrie

2
41

“De aceea cetatea a fost numita Babel, caci acolo a încurcat Domnul limba întregului pamînt, și de acolo i-a împrastiat Domnul pe toata fata pamîntului.” Geneza 11:9

Ce situație interesanta trebuie sa fi fost atunci cînd supravietuitorii potopului din vremea lui Noe au început sa construiasca Turnul Babel! Ei erau hotarîti sa-si construiasca un monument spre mîndria lor si ca un mod de apropiere de Dumnezeu prin mijloace proprii.

Este destul de greu sa ne imaginam aroganta acestui act, sau chiar confuzia care probabil ca domnea în Babel, atunci cînd acei oameni, atotstiutori si întelepti au început sa vorbeasca pentru prima data în limbi diferite.

Turnul Babel care a fost un adevarat eveniment istoric, poate fi considerat chiar si o modalitate de a se ilustra societatea din acele vremuri sau de astazi. Barbatii si femeile din vremurile noastre sînt asemenea oamenilor mîndri din Babel “¦ ei cred ca stiu totul si ca, prin urmare, se pot apropia de Dumnezeu prin mijloace proprii.

Dumnezeu spune de multe ori în Scriptura ca uraste aroganta si mîndria. “Ochii trufași” (Proverbe 6:17), adică o privire mîndra, se afla pe primul loc în lista lucrurilor pe care Dumnezeu le uraste. Oamenii de astazi încearca sa îsi construiasca turnuri pentru a ajunge la ceruri; si aici ma refer nu la turnuri fizice, ci la turnurile mîndriei și autosuficientei.

Dumnezeu iubeste o inima smerita. Asadar, te îndemn azi sa nu lasi lumea sa te pacaleasca si sa crezi ca tot ceea ce ai nevoie se gaseste în tine. Ci, mai degraba, cauta-l pe Dumnezeu cu mîna deschisa si cu inima gata sa primeasca harul Sau, zi de zi.

DUMNEZEU URASTE MÎNDRIA “¦ DAR IUBESTE SMERENIA!

2 COMENTARII

  1. Am simtit ” pe propria-mi piele” consecintele mandriei omului, de la construirea Turnul Babel incoace, prin harul Domnului am fost in vara aceasta in Austria, unde fiica mea a nascut un baietel si nu am putut comunica cu politia locala- atunci cand fiica mea si bebelusul de numai 5 zile au fost batuti si amenintait cu moartea de tatic, care i-a luat cu forta din casa pe la 2-2,30 noaptea, din cauza ca in afara de limba franceza, nu cunosc nici limba engleza si nici limba germana, asa ca apelul meu, S.O. S.-ul meu nu a putut fi inteles; deci iata cum limba poate constitui o mare bariera in comunicare, relationare, atunci singurul ajutor a ramas comunicarea cu Domnu in rugaciune! Slava Domnului ca in relatia cu EL nu trebuie sa cunosti o anumita limba si ca nici nu pleaca in C.O.Glorie LUI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.