05 Octombrie

0
40

” Multimea din cetate s-a desbinat:unii erau cu Iudeii , altii cu apostolii. Fapte 14:4


De foarte multe ori, ceea ce îi separa pe oameni, sunt lucruri maraunte. O situatie de acest gen s-a petrecut în secolul al XV-lea , când Menonitii si Amesii s-au despartit din pricina nasturilor. Menonitii credeau ca nu este nici o problema sa ai nasturi la îmbracaminte, pentru ca aceastia sunt folositori. Pe când Amesii , credeau ca nasturii sunt numai un ornament decorativ , pacatos.

Pentru ca n-au reusit sa se înteleaga si sa ajunga la o concluzie comuna, cele doua grupari ce apartineau aceleiasi miscari crestine, s-au despartit datorita acestui fapt atât de neânsemnat!

Oare câte razboaie se mai poarta si astazi în biserici,din cauza acestor lucruri marunte ? Numai Dumnezeu stie!

Pentru a nu trai amaraciunea acestor triste experiente de separare si dezbinare, trebuie sa nu uitam ca Dumnezeu nu se uita la ceea ce izbeste ochii, ci la felul cum ne este inima. Iar ceea ce conteazaeste masura credintei si a dedicarii în slujirea Lui si a semenilor.

Rug. Doamne Dumnezeule; pentru ca sa nu ajung o pricina de poticnire pentru cei ce ma privesc, ajuta-ma sa pot depasi micile diferente , acceptându-i pe toti asa cum sunt în dragostea Ta. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.