06 Noiembrie – DESFĂTAREA ȘI DORINțELE

0
44
Domnul să-ți fie desfătarea și El îți va da tot ce-ți dorește inima.

Psalmul 37.4

Desfătarea în Dumnezeu are o putere transformatoare și îl ridică pe om deasupra dorințelor grosolane ale firii noastre căzute. Desfătarea în Domnul este nu numai dulce în ea însăși, dar ea îndulcește întregul suflet, până acolo încât dorințele inimii devin în așa fel, încât Domnul le poate da făgăduința că le va împlini. Și nu această plăcută desfătare este cea care ne modelează dorințele, până ele se aseamănă cu dorințele Domnului?

A dori și a ne ocupa de îndeplinirea dorințelor noastre, iată nebunia noastră. Dar aceasta nu este calea lui Dumnezeu, care cere să-L căutăm mai întâi pe El și să așteptăm apoi să primim celelalte lucruri. Dacă lăsăm ca inima noastră să se umple de Dumnezeu, până acolo încât să ajungă la o fericire care dă pe dinafară, atunci Domnul va purta grijă ca noi să nu fim lipsiți de nici un lucru cu adevărat bun. În loc să umblăm și să căutăm plăceri în afară, să rămânem mai bine cu Dumnezeu și să bem din izvorul pe care ni-l arată El.

El poate să facă pentru noi mult mai mult decât ar face toți prietenii noștri pământești. Mai mult face să fii liniștit și mulțumit numai cu Dumnezeu, decât sa te ostenești și să te străduiești pentru mărunțișurile neînsemnate și păcătoase ale modei și obiceiurilor de astăzi. Pentru un timp poate vom avea decepții, dar dacă vom fi călăuziți astfel ca sa ne apropiem tot mai mult de Dumnezeu, vom găsi atunci bunuri mai înalte, care ne vor aduce sigur mai târziu împlinirea tuturor dorințelor noastre curate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.