„Ferice de cei blânzi” (Matei 5:5)

Domnul Isus a spus: „Ferice de cei blânzi, că ei vor moșteni pământul”. Situația noastră a tuturor ar fi mai bună dacă cei blânzi ar conduce lumea pentru că cei ce nu sunt blânzi au cam încurcat lucrurile! Sf. Francis de Sales a spus: „Nimic nu are mai multă putere decât blândețea, după cum nimic nu are mai multă blândețe decât adevărata putere”. La fel cum la miere trag mai multe insecte decât la oțet, tot așa oamenii reacționează mai prompt la blândețe decât la agresivitate.

John Wooden, celebrul antrenor de fotbal, a relatat următoarea întâmplare: „Tatăl meu, Joshua Wooden era  într-un sens un om puternic, ar în altul, un om blând. Putea ridica greutăți pe care alții de două ori mai tineri decât el nu puteau, dar în același timp, ne citea poezii în fiecare seară, după o zi de lucru pe ogor la strâns porumb, fân, grâu, roșii și pepeni.

La fermă aveam o pereche de catâri pe nume Jack și Kate. Kate era adesea încăpățânată și mă lăsa baltă când trebuia să arăm pământul. Nu o putea face să se ridice oricât de dur mă purtam cu ea. Tata îmi vedea necazul și traversa ogorul până ajungea atât de aproape încât să poată spune: „Kate”. Atunci ea se ridica și începea iarăși munca.Nu a abțiguit-o niciodată la mânie. Mi-a trebuit mult timp să înțeleg că până și un catâr încăpățânat reacționează la blândețe”.

Când Biblia vorbește despre umilință, ea nu se referă la slăbiciune, Umilința înseamnă „putere sub control”. Un cal nărăvaș e nefolositor o supradoză de medicament ucide în loc a trateze; vântul scăpat de sub control distruge totul în calea lui. Domnul Isus a fost puternic, dar și blând. Iar tu ești chemat să calci pe urmele lui (1 Petru 2:21).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.