„Ațintiți-vă privirile … la Isus” (Evrei 3:1)

Să zicem că încerci să slăbești, dar îți plac gogoșile, Cum poți birui ispita? Repetându-ți: „Nu am voie să mănânc gogoși, nu am voie să mănânc gogoși, nu am voie să mănânc gogoși, nu am voie să mănânc gogoși”?

Nu, cu cât te gândești mai mult la gogoși, cu atât mai mult le vei dori. În schimb, trebuie să-ți îndrepți atenția spre altceva (sau spre altcineva!) care te poate ajuta să biruiești ispita.

Problema ta nu se află la gogoșărie, ci în mintea ta. Acela e locul unde bătălia e câștigată sau pierdută. La fel este și în viața spirituală. Pavel scrie: „Vă îndemn, deci, fraților, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.

Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită”. (Romani 12:1-2). Te poți închide singur în cameră și tot la „gogoși” să te gândești. Pe de altă parte, îți poți îndrepta gândurile spre Domnul Isus, poți să-ți iei puterea de la El și să treci victorios pe lângă toate „gogoșăriile” din oraș.

Același principiu se aplică oricărui obiect de care dorești să scapi și oricărui păcat pe care dorești să-l învingi. Victoria se obține, orare, cu ușurință sau peste noapte?

Nu, Satan l-a ispitit pe Domnul Isus de mai multe ori în pustie și te va ispiti și pe tine până când își va da seama că strategiile lui nu dau rezultate. „Atunci diavolul L-a lăsat. Și deodată au venit la Isus niște îngeri și au început să-I slujească” (Matei 4:11). Prin Hristos, poți birui obiceiul tău!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.