05 Septembrie -DUHUL LIPSEI DEDISCERNĂMÂNT (4)

0
35

“Și mai întrebi: “Cine s-a atins de Mine?” (Luca 8:45)
Într-o zi, o femeie ce suferea de o boală cronică, de doisprezece ani având o hemoragie și-a făcut loc prin mulțime și s-a atins de poala hainei Domnului Isus. Și s-a vindecat numaidecât. Domnul Isus a spus: “Cine s-a atins de Mine?” Când nimeni nu a recunoscut acest fapt, Petru si cei ce erau cu el au spus: “Invățătorule, noroadele Te împresoară și Te îmbulzesc, și mai întrebi: “Cine s-a atins de Mine?”

Dar Isus a răspuns: “S-a atins cineva de Mine, căci am simțit că a ieșit din Mine o putere.” Femeia, când s-a văzut dată de gol, a venit tremurând, s-a aruncat jos înaintea Lui, și a spus în fața întregului norod din ce pricină se atinsese de El, și cum fusese vindecată numaidecât. Isus i-a zis: “îndrăznește, fiică; credința ta te-a mântuit, du-te în pace” (v. 45-48). Ce duh lucrează în această povestire? Duhul lipsei de discernământ.

Să observăm cuvintele lui Petru: “invățătorule, noroadele Te împresoară si Te îmbulzesc și mai întrebi: “Cine s-a atins de Mine?” Să înțelegem un lucru: Domnul Isus poate face deosebirea între o atingere întâmplătoare a mulțimii și o atingere prin credință. Credința ia din puterea Lui și se văd rezultate! Să remarcăm că această femeie s-a atins de “poala” hainei lui Isus. Ultimul lucru pe care îl face croitorul când coase o haină este tivul. Așa că tivul reprezintă “terminarea lucrului”.

Același spate care a purtat crucea salvări noastre din păcat a suportat și loviturile care ne scapă de boală. “Prin rănile Lui suntem tămăduiți” (Isaia 53:5).

Care este lucrul de care ai nevoie astăzi? De iertarea păcatelor? De vindecare? Mergi prin credință și atinge-te de Domnul Isus și vei fi la rândul tău tămăduit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.