04 Septembrie -DUHUL PLIN DE FRICĂ (3)

0
34

“Au venit la El”¦ și au zis: “Învățătorule, Învățătorule, pierim” (Luca 8:24)
Biblia spune: “S-a suit într-o corabie împreună cu ucenicii Lui. El le-a zis: “Haidem să trecem dincolo de lac.” Și au plecat. Pe când vâsleau ei, Isus a adormit. Pe lac s-a stârnit un așa vârtej de vânt, că se umplea corabia cu apă; și erau în primejdie. Au venit la El, L-au deșteptat, și au zis: “Invățătorule, Invățătorule, pierim.” Isus S-a sculat, a certat vântul și valurile înfuriate “¦ Apoi a zis ucenicilor Săi: “Unde vă este credința?” Plini de spaimă și de mirare, ei au zis unii către alții: “Cine este acesta de poruncește chiar și vânturilor și apei și-L ascultă?” (v. 22-25).

Să remarcăm ce duh este la lucru în această povestire: Duhul plin de frică. Indiferent cât de des ne binecuvântează Dumnezeu și ne răspunde la întrebări, noi tot cedăm în fața fricii când ne confruntăm cu o criză, mai ales când nu am mai avut de-a face cu așa ceva. Cine le-a spus ucenicilor să intre în corabie? Domnul Isus.

Să înțelegem un lucru: credința nu te scutește de furtunile vieții; ea te echipează să treci prin ele. Și când ești în voia lui Dumnezeu, nici o furtună, oricât ar fi de năprasnică, nu te poate doborî. Domnul Isus știa că vine furtuna înainte ca ucenicii să urce în barcă. Așadar, de ce i-a expus furtunii? Deoarece El îi pregătea pentru viitor, pentru ziua în care nu mai era cu ei și trebuiau să se confrunte cu persecuția, închisoarea și chiar cu moartea.

Deci cuvântul pentru tine astăzi este: “Nu te teme! Domnul este cu tine; vei reuși să ajungi de partea cealaltă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.