04 Octombrie

0
42

” Caci este scris în Scriptura : “Iata capun în Sion o piatra din capul unghiului, aleasa , scumpa;si cine se încrede în El, nu va fi dat de rusine.” Cinstea acesta este dar pentru voi cari ati crezut! Dar pentru cei necredinciosi , “piatra pe careau lepadat-o zidarii, a ajuns sa fie  pusa în capul unghiului;” si o piatra de poticnire, si o stânca de carede.” Ei se lovesc de ea , penttruca n-au crezut Cuvântul, si la aceasta sunt rânduiti.” I Petru 2:6-8

  O biserica din Olanda, a hotarât sa pastreze cu strictete ziua sabatului ca o zi de odihna, indiferent de pretul pe care trebuiau sa-l plateasca. Dupa o vreme însa , într-o zi de sîmbata ,zona în care aceasta biserica era situata , a fost lovita de o ploaie si-o furtuna foarte puternica.

 Vântul a ridicat valuri foarte mari, care aproape ca treceau peste digul de protectie , creind  un real pericol. Pentru ca întreaga zona sa fie protejata si oamenii sa scape cu viata, erao nevoie stringenta ca digul sa fie înaltat.

 Cunoscând pericolul, în acea zi de sabat, politia a anuntat  pe pastorul acelei biserici cerându-isa-i cheme pe toti  enoriasii ,  ca împreuna sa apere si sa înalte digul. Pentru ca n-a putut sa ia o decizie de unul singur, pastorul a chemat întreg comitetul pentru a hotarâ în aceasta problema.

 Dupa ce-a auzit despre acea nevoie urgenta, comitetul bisericii a hotarât ca nu vor merge sa lucreze la dig, ci în acea zi de sabat, îsi vor continua slujirile din biserica si ziua de odihna, la fel ca mai înainte. Au luat aceast hotarâre declarând ca Dumnezeu este omnipotent, si poate sa facao noua minune, oprind vântul si valurile. Pentru ca Dumnezeu este în control,spuneau ei, datoria noastra este sa-I ascultam poruncile !

Pentru a-i convinge însa de pericolul la care se expuneau, pastorul bisericii a încercat sa foloseasca si elo motivatie biblica, spunându-le : ” Si Domnul Isus, a avutmomente când a calcat legea sabatului, anuntând chiar si o deslegarepentru acesta, când a spus : ” Sabatul este facut pentru om, nu omul pentru sabat !”

Auzind însa argumentele pastorului, un batrân s-a ridicatîn mijlocul comitetului si a spus în auzul tuturor :”Îmi pare rau ca trebuie sa spun asta public, dar urmarindu-L îndeapropape pe Domnul Isus , am avut întodeaunasimtamântul ca Acesta a fost un pic camliberal !”

Interventia  acestui batrânexemplifica faptul ca în manifestarea credintei ,sunt oameni careîmplinesc uneori legi si savârsesc fapte, care si pe Fiull ui Dumnezeu L-ar îngrozi !”

Un om al credintei pentru Domnul Isus , este acea persoana carepastreaza o buna comunicare cu Dumnezeu , fiind dedicata slujirii lui Dumnezeu si slujirii aproapelui, mai mult decât pentru pastrarea unor ritualuri si dogme.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa-Ti ofer primul loc în viata mea, slujindu-Te cu credinciosie si facând ceea ce este dupa voia Ta si spre binele semenilor. Amin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.