05 Mai

0
47

” Pe cînd vîsleau ei , Isus a adormit. Pe lac s-a stîrnit un asa vîrtej de vînt, ca se umplea corabia cu apa; si erau în primejdie”. Luca 8:23

În cartea sa : ” Fii treaz în fiecare moment al vietii ” , Norman Vincent Peale, povesteste despre o experienta deosebita traita cînd a fost surprins de un uragan departe de tarm, în apele oceanului Atlantic. Era pe un vapor unde împreuna cu ceilalti pasageri asteptau plini de frica sa treaca furtuna.

În mijlocul furtunii el a discutat cu capitanul vaporului, care i-a spus plin de încredere: ” eu am trait avînd urmatoarea filozofie a vietii :”daca marea este linistita, poate deveni înfuriata; si daca ajunge înfuriata din cauza vîntului puternic, va veni o vreme cînd se va linisti ! Apoi a continuat: Cu un vapor rezistent vei reusi sa treci cu bine fiecare situatie !

Dar ce se va întîmpla daca te afli într-o ambarcatiune fragila în mijlocul unei mari furtuni ? Aceasta a fost si situatia cu care se confruntau ucenicii. De multe ori ]nsa prin aceleasi împrejurari trecem si fiecare dintre noi.

În astfel de situatii nu ne putem baza pe ceea ce noi suntem sau pe abilitatile noastre. Corabia vietii noastre este prea fragila sa reziste la toate aceste provocari. În aceste situatii avem nevoie ca la cîrma vietii noastre sa fie un capitan iscusit care sa ne conduca cu întelepciune, dar mai mult decît atît , sa poata porunci vîntului si marii si ele sa-L asculte.

Cînd ucenicii erau în mijlocul furtunii cel care a poruncit marii si s-a facut o mare liniste , a fost Donul Isus. El poate sa faca liniste si sa aduca pace si în furtunile din viata ta. Vrei sa-L lasi pe el la cîrma ?

Rug. Doamne Dumnezeule ; ia viata mea în mîinile Tale, înainte ca sa ajunga tandari si da-mi si mie pacea Ta în mijlocul furtunii . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.