05 Iunie

0
38

” Apoi a chemat la El norodul împreuna cu ucenicii Sai, si le-a zis: “Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine însusi, sa-si ia crucea, si sa Ma urmeze.” Marcu 8:34

Aceasta declaratie a Domnului Isus, poate fi folosita ca un slogan ce va asigura succesul nu numai în viata spirituala, ci si în celelalte domenii ale vietii, cum ar fi: afaceri, sport sau educatie. Vom descoperi însa acest fapt, numai atunci când vom întelege cu adevarat ce înseamna a te lepada de tine însuti si a-ti purta crucea în fiecare zi.

A ne lepada de noi însine si a ne purta crucea, înseamna nu numai a accepta suferitele si necazurile pe care le avem, într-o atitudine pasiva, spunând mereu si mereu aceasta-i crucea pe care trebuie s-o duc. Ci a ne lepada de noi însine si a ne purta crucea, implica de fapt multa renuntare, disciplina si lucru din greu.

Aceasta înseamna a ne învinge egocentrismul si a ne dedica deplin domeniului pe care ni l-am ales.Uitând de noi însine sa ne concentram spre altii, sau spre ceea ce am dori sa realizam, urmarind în toate lucrurile excelenta!

Întelegând acest fapt, putem spune ca în aceste câteva cuvinte, Domnul Isus a cuprins toate principiile succesului, comunicate astazi prin toate cartile de specialitate!

Pe un afis de la intrarea unei vechi spalatorii, era scris sloganul: ” nu conteaza cât de profunde sunt petele; noi le scoatem si reparam gaura ramasa!”

Ati descoperit provocarea pentru excelenta transmisa de acest slogan?

Prin aceasta declaratie, lucratorii de la spalatorie voiau sa-i asigurepe cei ce vor apela la serviciile lor, ca si atunci când hainele sunt atât de murdare încât totul pare pierdut, ei mai au o solutie. Vor decupa de pe haine portiunea murdara si o vor înlocui cu un material identic, reparând astfel gaura ramasa!

De aceea, în acest context, a ne lepada de noi însine si a ne lua crucea în fiecare zi, înseamna mai întâi a ne lasa curatiti si înnoiti de puterea jertfei lui Hristos, pentru ca apoi sa putem sluji cu deplina dedicare, pregatiti pentru orice sacrificiu.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; curateste-mi inima si repara si golurile lasate de pacat în sufletul meu, pentru ca în predare totala, sa pot sluji altora. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.