04 Iunie

1
43

“Dar ucenicii nu întelegeau cuvintele acestea, si se temeau sa-L întrebe.” Marcu 9:32

Antrenorul echipei de fotbal a Universitatii Notre Dame, din SUA, a folosit o strategie deosebita pentru a-i panica pe adversarii sai si a câstiga un meci foarte important. Cunoscând ce înseamna a fi paralizat de frica, situatie careia astazi i-am zice :”o determinare psihologica a adversarului”, Knute Rockne, a ales dintre elevii universitatii o suta dintre studentii cei mai înalti si i-a îmbracat pe toti în echipamentul echipei de fotbal.

În ziua meciului, echipa vizitatoare USC din California, a iesit pentru încalzire prima de la vestiare. În timp ce acestia asteptau echipa gazda, care întârzâia, usile vestiarului s-au deschis si spre gazon, a început sa iasa o armata de sportivi, care parea sa nu se mai termine.

Când au vazut cât de mare este numarul adversarilor, membrii echipei vizitatoare s-au îngrozit. Desi antrenorul lor le-a spus ca pe teren nu pot intra decât 11 jucatori, indiferent cât de mare este numarul coechipierilor, efectul acelei surprize îsi atinsese deja tinta.

Echipa USC din California, a pierdut meciul, nu pentru ca echipa gazda ar fi folosit mai multi jucatori, ci din cauza fricii!

În viata ucenicilor au fost momente când si ei au trait aceleasi situatii de frica, chiar daca se aflau în prezenta Domnului Isus. La fel ca antrenorul echipei învinse, Domnul Isus le-a spus ucenicilor ca desi la Ierusalim urmeaza a fi arestat, judecat si condamnat la moarte, sa nu le fie teama de adversari, pentru ca a treia zi, va învia! Ei n-au reusit însa sa depaseasca aceasta provocare. De aceea, evanghelistul Marcu, ne spune ca desi Domnul era cu ei, ucenicii n-au îndraznit sa-L mai întrebe ceva, pentru ca le era frica!

Care sunt lucrurile de care îti este teama? În lupta împotriva puterii întunericului, noi suntem deja biruitori indiferent de cât de mare este numarul adversarilor. Pentru ca prin moartea Fiului Sau, Dumnezeu ne-a asigurat biruinta, trebuie sa aruncam asupra Lui orice îngrijorare si sa-L slujim fara frica.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa nu ma mai tem de nimic si sa ma încred deplin în Tine. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Va multumesc
    Chiar astazi incep un tratament complicat pentru mine, si imi este f. frica, nu prea am credinta ca voi reusi… Dar mesajul m-a incurajat. Asta ma face sa inteleg ca DUmnezeu este in control cu toate, deci nu am de ce sa-mi fie frica.
    “Pot totul in Cristos care ma intareste!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.