05 Iunie

1
34

” “¦oricine este nascut din Dumnezeu biruieste lumea; si ceea ce câstiga biruinta asupra lumii , este credinta noastra. Cine este cel cea biruit lumea , daca nu cel ce crede ca Isus este Fiul lui Dumnezeu ? ” I Ioan 5:4-5

 

 În cartea sa intitulata ” Crede si Apartine”, Bruce Larson a folosit o analogie pe care am gasit-o foarte ajutatoare.  Elvorbeste despre modul cum abordam problemele vietii , descriind o statuie gigantica a lui Atlas, asezata în fata unei cladiri impunatoare din New York, în contrast cu un sanctuaral unei Biserici Catolice, asezat în spatele aceleiasi cladiri.

 Statuia lui Atlas înfatiseaza figura proportionata a unui ombine facut, având muschii încordati si spinarea încovoiata sub greutatea unui glob pamântesc pe care îl poarta pe umeri . Imaginea acestei statui ne arata ca si cel mai puternic om care a trait vreodatape pamânt, nu poate sta drept sub povara greutatilor si-a încercarilor din aceasta lume.

Acesta este un mod de-a aborda problemele vietii, încercând sa porti pe umeri de unul singur, orice povara.

De cealalta parte a cladirii se afla însa Catedrala Sfântul Patric. În spatele altarului acestui vestit locas de închinare, sa afla un sanctuar în care este prezentata o statuie a Domnului Isus din timpul copilariei.  Aceastastatuie înfatiseaza un copil de 8-9 ani , care tinefara nici un efort un glob pamîntesc în mâna dreapta. 

 Ni se ofera sansa sa alegem ; spunea Larson: “Putem hotarî sa purtam lumea si poverile ei pe umerii nostri ca si Atlas, sau sa aruncam toate aceste poveri în grija Domnului Isus !”

Rug. Doamne Isuse; Îti multumesc ca te oferi sa porti si greutatile si încercarile vietii mele. Ajuta-ma sa arunc asupra Ta orice povara, pentru ca sa-mi gasesc libertatea si odihna deplina în Tine. Amin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.