04 Iunie

1
45

” Drept raspuns, Isus i-a zis : “Daca Ma iubeste cineva, va pazi Cuvântul Meu, si Tatal Meu îl va iubi. Noi vom veni la el, si vom locui împreuna cu el. Cine nu Ma iubeste , nu pazeste cuvintele Mele . Si Cuvîntul pe care-l auziti nu este al Meu , ci al Tatalui care M-a trimis. “Ioan 14:23-24

 Într-o povestire veche se spune ca un bandit care jefuia oamenii ce treceau printr-o padure, într-o încaierare a fost ranit foarte grav. Pentru a primi îngrijirile medicale, acesta a fost dus la un spital al unor misionari crestini.

 Dupa mai multe saptamâni de îngrijire medicala exemplara, acel tâlhar s-a vindecat deplin. El a ramas însa asa desurprins de tratamentulprimit si de marturia celor ce lucrau în acel spital, încât a hotarât sa nu mai jefuiasca niciodata un crestin.


Hotarârea lui s-a raspândit însa foarte repede, asa ca toti cei ce treceau prin padureîn momentul în care erau opriti pentru a fi jefuiti spuneau : ” suntem crestini !”Hotarât sa nu renunte la decizia luata , acel bandit a ajuns în pragul disperarii, pentru ca stia ca nu toticei pe care i-a prins, erau crestini. Pentru ca nu stia cum sa-i recunoascapecrestinii adevarati, amers din nou la spital sa întrebemisionariicum poatesa ““i identifice.


Ascultându-i nedumerirea, misionarii i-au spus ca fiecare crestin ar trebui sa stie rugaciunea “Tatal Nostru” si “Cele 10 porunci !”Din acel moment , cînd cineva spunea ca este crestin, vestitultîlharîi cerea sa demonstreze aceasta spunând rugaciunea “Tatal Nostru” si “Cele 10 porunci “. Dacacel ce era prins nu stiau sa le recite, era jefuit !

Cum te-ai descurca la un astfel de test ?  Ce-ai spune mai ales cu privire la cele 10 porunci ? Ai reusisa dovedesti ca esti un crestin adevarat,  sau te-ai face de rusine si-ai fi jefuit ?

 Gândeste-te ca acel tâlhar ce-l poate reprezenta pe diavolul, îti poateiesi înainte în fiecare moment. Numai cu pretentianumelui de crestinnu-lvei impresiona . Îl veidezarmanumai atunci când  vei sti sa te rogi si-i vei raspunde cu Cuvântul lui Dumnezeu.

 Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa strâng Cuvântul Tau în inima mea, pentru ca sa-l pot folosi în vreme de nevoie. Amin

1 COMENTARIU

  1. Se spune ca cel mai lung drum este cel de la URECHE la INIMA.
    Memoram versete care isi gasesc ecoul in inima noastra mai ales cand trecem prin anumite imprejurari, circumstante prin care Mangaietorul, Puterea sau Cel ce mustra deschide poarta inimii dand VIATA Slovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.