06 Iunie

0
33

” Caci El este pacea noastra, care din doi a facut unul, si a surpat zidul de la mijloc care-i despartea, si în trupul Lui a înlaturat vrajmasiadintre ei , ca sa facape cei doi sa fieîn El însusi un singurom nou , facând astfel pace;” Ef.2:14-15

Se povesteste ca într-o oarecare împaratie a fost odata o gradina minunata. În mijlocul acestei gradini , stapânul ei a plantat un bambus de soi nobil. An de an,acest bambus crestea devenind tot mai frumos si mai atragator, bucurîndu-se de toata atentiasi îngrijirea stapânului.

Cînd vântul adia pe deasupra gradinii , babusul îsi flutura frunzele cu mândrie de parca ar fi el stapânul gradinii. Într-o zi însa, stapânul gradinii s-a apropiat de bambus si-a început sa-l examineze cumare atentie si-o deosebita curiozitate.  În acele momente bambusul care sesimtea mult mai important a auzit vocea stapânului care i-a zis : ” Ai ajuns un pom minunat, de aceea a venit vremea când am sa te folosesc!”

 Auzind intentia stapânului, bambusul si-a înaltat frunzele spre cer si mai semet.  “Am asteptat mereu aceasta zi” ; îsi zicea el “! ” Iata ca a venit vremea când în sfârsit îmi împlinesc destinul !”De aceea, cu o vocece dovedea supunere si acceptare , bambusul a spus : “Stapâne; sunt gatasa ma las folosit dupa cum doresti !”

 Pentru ca ai crescut asa de mare si ai ajuns la maturitate , ca sa te folosesc, trebuie sa te tai si sa te sectionez în doua , i-a raspuns stapânul . Tremurând si plin de frica, bambusul a raspuns : ” Sa ma tai ?” “M-ai protejat si m-ai îngrijit atâtia ani ca sa ajung cel mai frumos pom din gradina si acum tocmai tu sa ma tai ?” ” Nu se poate asa ceva !” Ma poti folosi ca si decor, sau ca umbrar, dar stapâne ; sanu cumva sa ma tai !”

” Draga bambus” ; a intervenitdin nou stapânul . “Daca nu te tai, nu te pot folosi !”În acele momente când vântul a început sa se înteteasca, bambusul care aînteles planulstapânuluia raspunsîn soapta: ” Daca nu ma poti folosi decât taindu-ma, atunci accept hotarârea ta stapâne !”

Asa castapânul gradinii a taiat bambusul, l-a curatat de frunze, l-a despicat în doua , i-a scos miezul si apoi l-a ridicat cu deosebita grijasi l-a purtatpe umeri pâna în mijlocul gradinii . Aici bambusul a fost asezat cu un capat într-un canal cu apa, iar cu celalat capat spre o zona secetoasa a gradinii. Apa a început sa curgaprin acel jgheab format din tulpina scobita a bambusului si a inundat întreaga zona în care stapânul a plantat orez. În zilele care au urmat orezul a crescut, a ajuns la coacere si-a venit timpul recoltarii. Ca sa poata intra combinele, jgheabul de bambus a fost strâns cu mare grija si asezatlânga gramada de orezce a fost deja recoltat.

 În acele momente bambusul aratamult mai glorios, pentru ca stralucirea lui  izvora acum din zdrobire si umilinta. Zdrobireabambusului a facut posibila o recolta bogata.

 Rug. Doamne Isuse ; îti multumesc ca prin zdrobirea Fiului Tau, mi-ai daruit viata si m-ai facut un rod al suferintelor Lui.  Ajuta-ma sa ma las si eu zdrobit,pentru ca astfel sa pot fi folosit în lucrarea care mi-ai încredintat-o. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.