„Bucuria este pentru cei ce sfătuiesc la pace” (Proverbe 12:20)

Într-o zi, în mijlocul unei furtuni dezlănțuite, Domnul Isus s-a ridicat la prova corabiei și a dat următoarea poruncă fenomenelor naturii: „Taci! Fără gură!” (Marcu 4:39).

Spre marea uimire a ucenicilor, Marea Galileii s-a liniștit pe loc. Poate tu nu vei reuși niciodată sa faci ceva atât de miraculos în viață, dar când Domnul Isus, Dătătorul păcii, locuiește în tine, El îți va da înțelepciunea de a interveni prin cuvinte în vieți și situații tulburi și te va ajuta să ai o influentă aducătoare de liniște.

În 1420, Tomas a Kempis a spus: „Mai întâi, păstrează pacea înlăuntrul tău și apoi le poți da pace și altora”. Însă nu le poți da altora ceea ce tu nu ai. Atunci, unde poți găsi pacea de care vorbește el? În cer!

Biblia spune: „înțelepciunea care vine de sus, este, întâi, curată, apoi pașnică, blândă, ușor de înduplecat, plină de îndurare și de roade bune, fără părtinire, nefățarnică. Și roada neprihănirii este semănată în pace pentru cei ce fac pace” (lacov 3:17-18).

Într-un interviu televizat, Barbara Walters i-a pus mult aplaudatului Richard Dreyfuss această întrebare iscoditoare: „Dacă ați putea avea o singură dorință, care ar fi aceasta?” Fără să ezite, Dreyfuss a răspuns: „La fiecare zi de naștere, de fiecare dată când suflu în lumânări și, de fiecare dată când văd o stea căzătoare, îmi doresc același lucru …liniște sufletească”. Și știi ceva? Oamenii din jurul tău simt exact la fel.

Așadar, fii un purtător al păcii lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.