„N-a făcut multe minuni in locul acela, din pricina necredinței lor” (Matei 13:58)

Nu-i așa că e interesant faptul că Domnul Isus a putut face minuni pretutindeni, cu excepția orașului Său natal? Problema nu era locul; ci atitudinea oamenilor.

Biblia spune: „A venit în patria Sa, și a început să învețe pe oameni în sinagogă; așa că cei ce-L auzeau, se mirau și ziceau: „De unde are El înțelepciunea și minunile acestea? Oare nu este El fiul tâmplarului?

Și găseau astfel în El o pricină de poticnire. Dar Isus le-a zis: „Nicăieri nu este prețuit un prooroc mai puțin decât în patria și în casa Lui” (v. 54-57). Așadar, cum a reacționat Domnul Isus? l-a lăsat în pace și a mers mai departe! Credința refuză să rămână înțepenită în trecut. Ferește-te de oamenii care spun „te știu de pe vremea când…”.

Când îi lași pe ei să-ți definească lumea, întotdeauna o fac mai mică. Vor încerca să te încadreze într-o etapă a vieții tale care a trecut demult. Vor încerca să te definească pe baza a ceea ce ai fost, nu a ceea ce ai devenit – și cu certitudine nu pe baza a ceea ce vei putea deveni într-o bună zi. Le-ar plăcea să rămâi cu ei în domeniul amintirilor și să-ți fure avântul de care ai nevoie pentru a-ți lua zborul.

Ei nu te vor lăsa să îmbrățișezi viitorul. Nu-i lăsa! Dumnezeu dorește să facă lucruri mărețe în viața ta, dar trebuie să depășești stadiul „zilelor de altădată”.

Trecutul este trecut; el nu poate fi rescris, dar poate fi retrăit la nesfârșit. Dar a sosit timpul să scrii și restul istoriei tale. Viitorul îți stă înainte,

Dumnezeu a promis că va fi cu tine și nu te va lăsa, așadar, pășește hotărât înainte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.