04 Octombrie

0
51

” Mâniati-va si nu pacatuiti.” Sa n-apuna soarele peste mânia voastra,sisa nu dati prilej diavolului.” Efeseni 4:26

Când Domnul Isus a izgonit pe vânzatorii de porumbei si schimbatorii de banidin templul de la Ierusalim, a actionat plin de mânie.

Slujba schimbatorilor de bani a fost de fapt un raspuns la o problemacauzata de moneda romana. Pentru ca aceasta avea inscriptionata pe ea chipulCezarului, aceasta nu era acceptata ca dare pentru templu. Din aceastacauza, toti cei ce veneau din diaspora pentru ca sa se închine la Templu,  trebuiau sa schimbe banii romani în moneda israeliana, care era acceptatala templu.

Cred ca toti cei ce ati calatorit în alte tari, ati vazut astfel de ghereteale schimbatorilor de bani, asezate peste tot în jurul obiectivelorimportante.

Pentru ca schimbul valutar a ajuns o afacere profitabila, schimbatorii debani din vremea Domnului Isus au ajuns sa-si puna gheretele lor, chiar înincinta templului. Mai mult decât atât; ei au ajuns sa vânda si animalepentru jertfa, chiar în locul unde se aduceau jertfele.

În acest fel, comertul a ajuns sa rivalizeze cu închinarea. Iar locul celmai sfânt dedicat închinarii, a ajuns un circ, cauzat comert si interesemateriale.

Aceasta provocare L-a mâniat însa pe Domnul Isus, care folosind un bici destreanguri i-a scos afara din templu pe toti acei care îl profanau spunând :” casa Tatalui meu se va chema o casa de rugaciune pentru toate neamurile,  iar voi ati facut din ea o pestera de tâlhari!”

Este demn de remarcat ca în urma acestui incident, toti cei vizati si-auscos animalele în curte si si-au închis tarabele de schimb valutar, fara saprotesteze. Ei n-au spus nici un cuvânt si s-au supus mustrarii, pentru caîn adâncul inimii lor, stiau ca Domnul Isus avea dreptate.

Acest exemplu, ne arata ca si astazi sunt domenii în care ar trebui sa sefaca o reforma radicala. Daca Domnul Isus ar veni în acelasi fel, ce-artrebui sa scoata afara din viata ta? Dar din casa si biserica ta?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa am aceeasi râvna pentru casa Ta si sa nuaccept în viata, familia si biserica mea, nici un lucru care sa neîntineze, intrând în competitie cu închinarea. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.