03 Octombrie

1
41

” Asadar, cât avem prilej, sa facem bine la toti, si mai ales fratilorîn credinta.” Galateni 6:10

De foarte multe ori, atitudinea pe care o avem fata de slujba pe care oîmplinim, este mai importanta decât munca în sine.

Cu mai multi ani de zile în urma, Otis Cales, lucra ca intendent având grijaca baile si toaletele unui club din New York sa fie tot timpul curate. Întimpul unui interviu, când a fost întrebat cum de împlineste aceasta slujbajosnica, el a raspuns ca zona toaletelor este locul cel mai linistit dinîntreaga cladire.

Aici, departe de fumul de la bar, sau de zgomotul din sala de dans, elpoate vorbi cu oamenii cei mai decazuti din societate, împartasindu-L peHristos prin dragostea si slujirea sa. Daca ar trebui sa-mi aleg o altaslujba în acest complex, ca si crestin, nu as putea gasi nici un loc maipotrivit. Eu sunt sigur ca Dumnezeu m-a asezat aici si stiu ca El mafoloseste chiar si în aceste conditii neacceptate de altii.

În urma acestor declaratii, cred ca Otis a descoperit ceea ce este esential.  O slujba poate aduce bucurie si împlinire, chiar daca ti se cere sa curetitoaletele, doar atunci când întelegi ca aceasta este chemarea luiDumnezeu pentru tine.

Un om s-a întors la o farmacie de la care cumparase granule de naftalinapentru molii cu o zi înainte. În timp ce intra pe usa, farmacistul caresi-a amintit imediat de cumparator l-a întrebat:” ai scapat de nolii ?” Nu;i-a raspuns acesta. Am petrecut toata noaptea aruncând cu granule dupamolii si n-am nimerit nici una!”

Nu stiu daca sa-a întâmplat si vreunuia dintre noi sa fi aruncat cu granuledupa molii, dar cu siguranta ca sunt multe alte aspecte ale vietii sislujirii noastre în care actionam la fel de stupid, daca nu-L lasam peHristos sa fie primul în toate lucrurile.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma astazi sa pot întelege care este voia Ta înslujba pe care o împlinesc, pentru ca sa pot lucra cu multumire sibucurie. Amin.

1 COMENTARIU

 1. “El s-a dat pe Sine insus pentru pacatele noastre,ca sa ne smulga din acest veac rau,dupa voia Dumnezeului nostru si Tatal. A lui sa fie slava in vecii vecilor Amin”
  Acum cativa ani o tanara studenta la teologie aflandu-se departe de casa i-a rugat pe parintii ei sa se roage in fiecare seara la anumita ora si asa stia ca cineva este alaturi de ea,ca nu este singura.Anii au trecut tanara a terminat studiile dar intre timp deciziile pe care le-a luat au facut-o sa se indeparteze de la invataturile biblice primite acasa si in facultate.Intr-o zi tatal ei a vizitat-o si i-a spus ca in orasul din care a plecat este un grup de frati care se roaga pentru ca ea sa regaseasca adevarata evanghelie sa nu uite credinta.Atunci nu parea un lucru grozav ba mai mult se simtea frustrata si nervoasa cie ii rugase?Dar … iar
  au mai trecut ani ..Dumnezeu a lucrat.Mai tarziu a hotarat sa reinceapa studiul Bibliei si privind la Pavel si citind versetele 6 si 7 din cap.1 si- adus aminte de poezia pe care o scrisese cu ani in urma cand era studenta departe de casa dar totusi langa ai ei:
  E rece si-ntuneric afara
  E vant si e ploaie marunta
  Pamantul ce adesea-i uscat
  Acum se inunda
  Sunt stropi ce vin din etern
  si-carca sa spele tot raul
  dar singurul lucru nedemn
  este ca raul e-n inimi
  si-acolo nu ploua
  E rece si-ntuneric afara
  si sunt lei ce stau in umbra
  nu-i vedem,stim doar
  ca asteapta sa sfasie inca o inima plapanda
  E rece si e ploaie marunta
  sunt insa oameni ce stau noaptea de veghe in ruga
  sunt unit si sunt tari
  iar pe ei ii inunda ploaia de Har
  Si nu se sperie ca-i intuneric si rece afara
  Au curaj si leii ii alunga
  Prin Ruga
  ( Lia M.C. 1995)
  De atunci a trecut timp mult dar ea nu va uita cat de adevarata poate deveni intrebarea lui Pavel si cat de adevarata este in realitatea multor tineri crestini din ziua de azi- ea stie fiindca a trecut pe-acolo;
  vers.1 cap.3″ Cine v-a fermecat,pe voi,inaintea ochilor carora a fost zugravit Isus Hristos ca rastignit”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.