03 Octombrie

0
93

” Atunci Isus i-a zis : “O , femeie, mare este credinta ta; faca-ti-se cum voiesti.” Si fiica ei s-a tamaduit chiar în ceasul acela.” Mat. 15:28


O femeie cananeanca, a venit la Domnul Isus cu o mare problema. Fiica acesteia suferea din pricina a ceea ce aceasta numea, o stapânire demonica. Dupa ce i-a auzit cererea, prin atitudinea pe care Domnul Isus a avut-o, putem spune ca Fiul lui Dumnezeu n-a aratat prea mare interes pentru suferinta prezentata.De fapt , El a raspuns femeii: ” Eu am fost trimis numai la oile pierdute ale casei lui Israel !”

Femeia nu s-a descurajat însa de acest raspuns. A venit pâna lânga Domnul Isus, a îngenunchiat si-a început sa se roage cu si mai multa insistenta , spunând : ” Doamne ajuta-mi !”

Si acestei rugaciuni, Domnul Isus I-a dat un raspuns foarte aspru , spunând :” Nu este bine sa iei pâinea copiilor si s-o arunci la catei !”

Câti dintre noi nu am fi plecat imediat de lânga Domnul , daca am fi primit un astfel de raspuns ? Mai ales ca Domnul Isus a facut o discriminare vadita atunci când i-a numit pe cei din Israel, “copii”, iar pe cei dintre neamuri”catei” !

Femeia însa n-a renuntat. Ea n-a uitat pentru ce venise si stia bine ca numai Domnul Isus îi poate alina durerea, vindecându-i fiica. De aceea a dat un raspuns cu totul neasteptat : ” Doamne i-a zis femeia; dar si cateii manânca farâmiturile care cad la masa stapânilor lor.!”

Cu siguranta ca Domnul Isus i-a apreciat aceasta statornicie si îndrazneala a credintei, când I-a raspuns : ” O, femeie, mare este credinta ta: facati-se dupa cum voiesti !”

Aceasta întâmplare ne arata ca Domnul Isus apreciaza marturiile credintei, indiferent de cine sunt aceia care le manifesta. Acestia pot fi: o femeie cananeanca, un sutas roman, un carturar, sau un fruntas din Israel, pentru ca pentru Domnul Isus nu conteaza apartenenta nationala, politica, sau religioasa, ci numai masura credintei .

Rug. Doamne Dumnezeule; pentru ca ma cunosti pe nume si-mi cunosti si masura credintei, ajuta-ma sa ramân statornic în fata oricarei provocari, îndraznind lucruri mari în Numele Fiului Tau.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.