04 Noiembrie – CÂT DE MULT ESTE DESTUL? (2)

0
49


“Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”
(Luca 12:31)

Care este momentul în care nevoia devine lăcomie? Un autor scrie: “Rareori se întâmplă ca cineva să se trezească dimineața și să spună: “Am dus o viață egoistă. Mă voi debarasa de mașina mea și de iahtul modem și voi trăi în mahala, lucrând cu săracii”. Dumnezeu se ocupă de noi în mod personal nu la grămadă. Ceea ce e bine pentru unii nu este neapărat bine și pentru alții.

Când pastorul Renny Scott a început să se frământe cu această problemă, a spus: “pur și simplu nu puteam scăpa de tensiunea pe care o simțeam trăind într-o comunitate liniștită, în timp ce în alte părți ale lumii se desfășura iadul pe pământ sub forma foametei și sărăciei”. S-a dus în Africa cu misiunea World Vision, fapt ce a reprezentat începutul implicării lui în nevoile altora.

Apoi s-a mutat în partea veche și săracă a orașului. Acesta a fost cel de-al doilea pas. Apoi a preluat o biserică de 50 de persoane care se întâlneau în cantina unei școli. Când un diacon i-a sugerat să ofere întreaga colectă de duminica dimineața pentru misiune, Scott a înghițit în sec ““ deoarece și salariul lui era inclus! în cele din urmă, el și soția lui au dat piept cu stilul lor de viață și au făcut un lucru pe care pe mulți i-am încurajat să-l facă “¦ au pus capac stilului lor de viață spunând: “atât și nimic mai mult”; și tot ce a depășit această limită a fost dăruit altora.

Mica biserică a ajuns să crească la 1800 de persoane care au îmbinat banii pentru clădiri cu banii pentru misiuni. Astăzi, ei au acceptat provocarea de a-i ajuta pe oamenii străzii să-și găsească adăpost. Scott a spus: “A trebuit să mă opresc și să mă întreb ce aș vrea să mă găsească Hristos făcând dacă ar reveni astăzi. Și m-am trezit dând răspunsul din Matei capitolele 24 și 25 “¦ să-mi iau talanții și să-i pun în negoț (acolo unde este nevoie)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.