05 Noiembrie – TE COMPLACI SAU TE DEDICI?

0
42

“Daniel s-a hotărât”..(Dan.1:8)

Biblia spune: “Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului”. Daniel a rezolvat problema înainte să se ivească provocarea. Și Iosif a luat o hotărâre în privința valorilor sale; astfel a putut să-i spună nu soției lui Potifar. Cei trei tineri evrei știau deja ce vor face, cu sau fără cuptorul aprins: “Dumnezeul nostru “¦ poate să ne scoată din cuptorul aprins, și ne va scoate “¦ Și chiar de nu ne va scoate “¦ nu vom sluji dumnezeilor tăi” (Daniel 3:17-18).

Ce crezi tu despre Dumnezeu? Dacă ești de părere că te-ar putea dezamăgi, nu I te vei dedica niciodată în întregime. Angajamentele cresc! Nu te poți dedica în lucruri mari dacă nu te-ai dedicat mai întâi în lucruri mici.

Cei trei tineri evrei au spus mai întâi nu față de bucatele împăratului; mai târziu, ei au putut spune nu față de închinarea la idoli. Nu ai această credință dintr-odată. Majoritatea dintre noi putem privi în urmă la trecerea anilor și putem identifica un moment în care viețile noastre s-au schimbat semnificativ. Datorită hotărârii din noi, am făcut o alegere care ne-a afectat începând din acea clipă. Dar înainte de a putea lua o hotărâre reală față de ceva anume, trebuie să depășești trei probleme:

1) Problema siguranței. Oamenii nesiguri se tem să-și asume riscuri. Ei au un plan B în caz că Dumnezeu nu intervine pentru ei; ei se bazează pe propria lor persoană mai mult decât pe Dumnezeu.

2) Problema biruinței. Când ai avut parte de izbândă, dorești s-o păstrezi. Dorești ca lumea să aibă în continuare o părere bună despre tine, așa că începi să trăiești în defensivă.

3) Problema mulțumirii. Biserică din Laodicea care era căldicică a spus: “Sunt bogat, m-am îmbogățit, și nu duc lipsă de nimic” (Apocalipsa 3:17). Așa că întreabă-te: “Mă complac sau sunt dedicat?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.