03 Noiembrie -CÂT DE MULT ESTE DESTUL? (1)

0
37

“Viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui” (Luca 12:15)

Ce înseamnă pentru tine “o viață bună”? Să conduci cea mai rapidă mașină? Să ai cea mai mare casă? Să porți ultimele haine în materie de modă și să ai cel mai prestigios loc de muncă? Concepția lui Dumnezeu este foarte diferită. Domnul Isus a spus: “păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. G. K. Chesterton a spus: “Există două modalități de a obține destul.

Una este să acumulezi mai mult și mai mult. Alta este să dorești mai puțin și mai puțin”. Aleksandr Solzhenitsyn a descoperit acest adevăr într-o închisoare sovietică când libertatea, prietenii, casa și cărțile i-au fost luate. După luni de singurătate în Antarctica, Amiralul Richard Byrd a scris: “Învăț”¦ omul poate trăi în mod profund și fără să dețină grămezi de lucruri”. Ce loc minunat în care poți ajunge!

Harold Sala scrie: “În ziua de astăzi, oamenii sunt obsedați după posesiuni mai mult decât oricare altă generație. Cu cât viața devine mai complexă, cu atât suntem mai convinși că avem mai multă nevoie de fericire. După ce am obținut ceea ce credeam că ne trebuie, în curând devenim nefericiți pentru că apare un model cu mai mulți “clopoței și fluiere”.

E nevoie de mult mai puțin decât credem ca să descoperim fericirea, dacă ea vine din interior și dacă rupem strânsoarea pe care o au lucrurile asupra vieților noastre”. Așadar, cât de mult este destul? Domnul Isus i-a spus tânărului bogat care se lupta cu această întrebare: “du-te de vinde ce ai, dă la săraci, și vei avea o comoară în cer” (Matei 19:21).

Nu a fost răspunsul la care se aștepta! Asta înseamnă că Dumnezeu nu este de acord să ai bani? Nu, El nu este de acord cu nimic ce îi ia locul în viața ta! El știe că “unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră” (Matei 6:21).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.